Ţara unde directorii de şcoli răspund penal pentru elevii care se îmbolnăvesc de coronavirus

Autor: Anca Mihai Postat la 26 august 2020 173 afişări

Ţara unde directorii de şcoli răspund penal pentru elevii care se îmbolnăvesc de coronavirus

Elevii din Italia se vor întoarce în clase cu bănci individuale, mai puţini la număr şi cu masca pe faţă. Ştiu că trebuie să respecte distanţa socială şi să-şi dezinfecteze mâinile des, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Presiunea este mare pentru că la primul caz de coronavirus depistat în şcoală, toată clasa intră în carantină, anunţă o circulară a Ministerului Educaţiei italian.

Mai mult, directorii de şcoală sunt responsabili cu prevenirea infecţiei în instituţia pe care o conduc. În cazul izbucnirii unui focar, autorităţile pot deschide o anchetă penală în şcoală.

De aici derivă şi agitaţia pentru începerea şcolii de cealaltă parte a catedrei, povesteşte Mirella Guţă, directoarea Şcolii Giudice Rosario Livatino din localitatea Roccalumera, Regiunea Sicilia.

„La rândul nostru trăim o situaţie în care te zbaţi ca să reuşeşti totul însă nu depinde numai de noi”, spune directoarea şcolii „I.C.Giudice Rosario Livatino” din Roccalumera, Sicilia, Mirella Guţă.

Părinţii însă cred în abilităţile dascălilor de a-i feri pe copii de contagiere, este de părere Nedelea Chirichiţa, mamă a doi elevi la o şcoală din Roma.

„Noi ne bazăm pe statul la distanţă văzând că sunt monobănci şi pe atenţia învăţătorilor ca şi până acum, am avut încredere în învăţători”, povesteşte Nedelea Chirichiţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elevi,
profesori,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.