Ţara unde coronavirusul provoacă o criză financiară mai gravă decât cea din 2008, când toată lumea a avut de suferit enorm

Autor: Ioana Matei Postat la 25 martie 2020 59709 afişări

Ţara unde coronavirusul provoacă o criză financiară mai gravă decât cea din 2008, când toată lumea a avut de suferit enorm

Cea  mai mare economie nordică, a Suediei, ar putea să se îndrepte către cea mai mare recesiune din istoria acesteia, chiar mai rea decât criza financiară din 2008, potrivit unui articol publicat de Bloomberg.

Produsul intern brut va scădea cu aproximativ 4% anul acesta, potrivit unui raport publicat miercuri, 25 martie, de economiştii Swedbank. Această scădere ar putea ajunge însă chiar la 8%, dacă şocul economic forţează un val de companii să intre în faliment, au mai declarat ei jurnaliştilor de la Bloomberg. Este de aşteptat, de asemenea, ca şomajul să depăşească 10% în următoarele luni, „în pofida unor stimuli fiscali fără precedent”, au spus economiştii citaţi.

Previziunea arată cât de rapid a schimbat lucrurile răspândirea virusului: în ianuarie, Swedbank prezicea că economia Suediei va creşte cu 1,4% anul acesta. Dar cu economia globală blocată, economia bazată pe schimburi comerciale se confruntă cu o recesiune care va fi „mai de amploare şi mai rapidă” decât în perioada crizei financiare”, potrivit Swedbank.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.