Ţara care îşi taxează bogaţii pentru a putea plăti măsurile luate pentru a combate pandemie de COVID-19

Autor: Dorin Oancea Postat la 06 decembrie 2020 117 afişări

Argentina a adoptat un nou impozit pe cei mai bogaţi, pentru a plăti echipamentele medicale şi măsurile de susţinere pe fondul pandemiei de coronavirus în curs de desfăşurare, anunţă BBC.

Ţara care îşi taxează bogaţii pentru a putea plăti măsurile luate pentru a combate pandemie de COVID-19

Cei cu active în valoare de peste 200 de milioane de pesos (2,5 milioane de dolari), adică aproximativ 12.000 de persoane, vor trebui să plătească noua taxă.

Argentina a înregistrat aproape 1,5 milioane de infecţii şi aproape 40.000 de decese cauzate de coronavirus, devenind a cincea ţară din lume care a raportat un milion de cazuri confirmate în octombrie, în ciuda faptului că are doar o populaţie de aproximativ 45 de milioane de oameni - cea mai mică naţiune care a depăşit această cifră.

Măsurile de carantină au afectat şi mai mult o economie care se luptă cu şomajul, nivelul ridicat de sărăcie şi datoria publică masivă. Argentina este în recesiune din 2018.

Unul dintre autorii legii a spus că va afecta doar aproximativ 0,8% din contribuabili. Cei afectaţi vor plăti o rată progresivă de până la 3,5% pentru averea aflată în Argentina şi până la 5,25% pentru posesiile din afara ţării.

Din banii strânşi, 20% vor merge la rechizite medicale, 20% drept ajutor pentru întreprinderile mici şi mijlocii, 20% burse pentru studenţi, 15% pentru dezvoltarea socială, iar restul de 25% în companii de exploatare a gazelor.

Guvernul preşedintelui de centru-stânga Alberto Fernandez speră să strângă 300 de miliarde de pesos.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
argentina,
taxă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.