LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Tara care interzice străinilor să cumpere locuinţe în scop investiţional timp de doi ani

Autor: Alex Ciutacu Postat la 02 ianuarie 2023 39 afişări

Străinii nu mai au voie să cumpere locuinţe în scop investiţional în Canada timp de doi ani, în linie cu o lege care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

Tara care interzice străinilor să cumpere locuinţe în scop investiţional timp de doi ani

Legea care le interzice de facto străinilor să achiziţioneze proprietăţi rezidenţiale timp de doi ani a fost adoptată din cauza unor creşteri accelerate de preţuri înregistrate de la începutul pandemiei. O parte a mediului politic este convinsă că această evoluţie este alimentată de investitori străini care caută plasamente profitabile, potrivit CNN, citat de ZF.

„Piaţa rezidenţială din Canada a devenit atrăgătoare pentru cei care vor să facă profituri, pentru corporaţiile bogate şi pentru investitorii străini. Acest fapt generează o problemă reală legată de un grad redus de utilizare, o componentă speculativă în creştere şi o explozie a preţurilor. Locuinţele sunt pentru oameni, nu pentru investitori”, a transmis în ultimul an partidului premierului Justin Trudeau, printr-o campanie publică.

Noua legislaţie vine şi cu excepţii pentru imigranţi şi pentru cei care au rezidenţă permanentă în Canada însă nu sunt cetăţeni canadieni.

În ceea ce priveşte piaţa rezidenţială din Canada, anul 2022 a adus deja o inversare a trendului de creştere înregistrat în 2020 şi 2021. Preţul mediu pentru o locuinţă a atins un vârf de puţin peste 590.000 de dolari americani în februarie, înregistrând de atunci o scădere de circa 13%.

Banca centrală din Canada a condus o politică de majorare a dobânzilor, ceea ce a dus la rate mai mari pentru creditele ipotecare, la fel ca în orice altă ţară unde banca centrală a operat majorări de dobânzi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
canada,
locuinţe,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.