Szilagyi Zsolt, ales preşedinte PPMT la Congres. Ceilalţi patru contracandidaţi s-au retras

Autor: Vasile Măgrădean Postat la 01 februarie 2015 43 afişări

Fostul candidat al PPMT la Preşedinţie Szilagyi Zsolt a fost ales, sâmbătă, la Congresul de la Târgu Mureş, în funcţia de preşedinte al partidului, în locul lui Toro T. Tibor, care a demisionat după alegerile prezidenţiale din noiembrie anul trecut.

Szilagyi Zsolt a declarat, sâmbătă, la finalul Congresului PPMT de la Târgu Mureş, că obiectivul său este ca la alegerile locale din 2016 formaţiunea pe care o conduce să aibă rezultate mult mai bune.

"Mă onorează această încredere care simt că a fost manifestată încă înainte de congres. În viaţa partidului trebuie să înceapă o perioadă nouă, foarte multă muncă, o muncă sârguincioasă fiindcă obiectivul principal pentru noi este ca la alegerile locale din 2016 să avem rezultate mult mai bune. Dorim să continuăm, din punct de vedere programatic, acea linie, acel program pe care l-am prezentat cu ocazia alegerilor prezidenţiale. Vrem să relansăm dialogul şi mesajul nostru către românii din Transilvania, deoarece Transilvania, Ardealul, este patria noastră comună şi, chiar dacă suntem un partid regional şi regionalist, vecinii şi aliaţii noştri sunt naţiile băştinaşe care trăiesc împreună cu noi, de secole, în Transilvania: românii, saşii, şvabii şi toate naţiile care merită mai mult”, a afirmat Szilagyi.

Potrivit acestuia, în perioada următoare, PPMT va pregăti un program, bazat de regionalismul modern european, şi o echipă nouă pentru alegerile locale de anul viitor.

“Muncă, muncă, muncă. Dorim să lansăm o nouă ofertă către PCM, pentru că doar unindu-ne forţele vom fi mult mai puternici. Vom oferi o alianţă electorală, iar ân cazul în care va fi de succes ne gândim la o fuziune”, a mai spus noul lider al PPMT.

Întrebat care va fi poziţia noii conduceri a PPMT faţă de UDMR, Szilagyi a spus că va continua dialogul constructiv cu celelalte formaţiuni politice maghiare care este unul “pertinent”.

“Dialogul din cadrul Consiliului Consultativ Maghiar, înfiinţat în 2009, trebuie relansat. UDMR a refuzat până acum dialogul de substanţă”, a mai arătat preşedintele PPMT.

La Congresul PPMT, fostul preşedinte al formaţiunii Toro T. Tibor, propus candidat de mai multe filiale judeţeme, precum şi ceilalţi trei candidaţi, s-au retras din cursă în favoarea lui Szilagyi Zsolt.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PPMT,
CONGRES,
/actualitate/szilagyi-zsolt-ales-presedinte-ppmt-la-congres-ceilalti-patru-contracandidati-s-au-retras-13797493
13797493
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.