Symantec extinde soluţia Data Loss Prevention pentru stocarea în cloud

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 27 iulie 2015 239 afişări

Symantec anunţă extinderea soluţiei Data Loss Prevention 14 pentru aplicaţiile de business din cloud, oferind companiilor posibilitatea să stocheze şi să gestioneze informaţii în cloud la un nivel ridicat de securitate, prin intermediul unui parteneriat strategic cu serviciul online pentru partajarea fişierelor şi gestionarea de conţinut din cloud Box.

“Symantec Data Loss Prevention este o soluţie de securitate axată pe conţinut, care spijină companiile să înţeleagă unde sunt stocate datele confidenţiale, cum sunt folosite şi ce măsuri pot lua pentru a asigura protecţia acestora”, a declarat Amit Jasuja, vice preşedinte în cadrul diviziei de dezvoltare de produs a Symantec. “Acum, extindem soluţia pentru a proteja email-urile şi informaţiile stocate în cloud şi integrăm soluţia cu Box, pentru a oferi companiilor un control ridicat şi o vizibilitate amplă asupra datelor confidenţiale şi a le permite să utilizeze tehnologia cloud la potenţial maxim.”

Extinderea soluţiei Data Loss Prevention pentru aplicaţii cloud reconfirmă strategia Symantec de a proteja datele confidenţiale şi identităţile virtuale din mediul de business indiferent unde sunt stocate – on premise, în tranzit sau în cloud.

Provocările de protecţie a datelor din cloud

Într-o lume în care datele au un rol esenţial şi sunt disponibile oriunde, în reţea şi în cloud, mereu la îndemâna utilizatorilor, stocarea informaţiilor confidenţiale şi transferul acestora între infrastructura proprie din companii şi mediul cloud trebuie să se facă în siguranţă. Preocuparea pentru securitate, confidenţialitate şi conformitate devine, astfel, tot mai ridicată în mediul de business.

“Securitatea şi conformitatea informaţiilor din companii nu a fost niciodată uşor de păstrat. Astăzi, cloud-ul şi lumea aflată în permanentă mişcare creează noi provocări în domeniul protecţiei datelor, informaţiile confidenţiale trecând adesea dincolo de sistemele de securitate ale reţelelor din mediul de business”, a afirmat Cheryl Tang, senior product marketing manager în cadrul diviziei Enterprise Security a Symantec. “Tot mai mulţi angajaţi partajează fişiere în mod curent, folosind soluţii de stocare în cloud pentru consumatori, adesea fără ca departamentul IT să fie informat. Prin urmare, sunt create şi stocate în cloud foarte multe date care rămân însă nedescoperite, nemonitorizate şi, foarte posibil, neprotejate.”

Securitatea Symantec Data Loss Prevention în cloud

Soluţiile Data Loss Prevention ţin cont de comportamentul de utilizare a datelor din companii şi asigură securitatea acestora prin:

•           Politici şi fluxuri de lucru solide privind pierderea datelor oriunde ar fi stocate – în reţelele companiei şi, începând de acum, şi în cloud. Clienţii îşi pot extinde cu uşurinţă politicile existente privind pierderea datelor la stocarea în cloud şi la soluţiile de email.

•           Data Loss Prevention pentru soluţii cloud de email monitorizează şi protejează email-urile trimise prin intermediul Microsoft Office 365 Exchange Online.

•           Data Loss Prevention pentru stocarea în cloud oferă vizibilitate crescută a datelor confidenţiale stocate de companii în Box. Soluţia este integrată cu platforma Box pentru a monitoriza conturile angajaţilor, oferind o analiză în detaliu cu privire la caracterul informaţiilor şi la modul de utilizare şi partajare a acestora.

•           Protecţia pentru sincronizarea şi partajarea de fişiere personale în cloud asigură monitorizarea datelor din companii şi împiedică utilizatorii să sincronizeze fişierele de pe computererele de la locul de muncă cu soluţii personale de stocare în cloud precum Box, Dropbox, Google Drive, Hightail, iCloud şi Microsoft OneDrive.

“Pe măsură ce companiile mută tot mai multe informaţii în cloud, acestea caută furnizori de servicii de securitate care să le poată proteja datele, indiferent de locul în care sunt stocate şi gestionate. Data Loss Prevention este una din tehnologiile cheie care asigură protecţia datelor oricând, oriunde, pentru orice dispozitiv, fiind o soluţie esenţială pentru securitatea cloud”, a declarat Cheryl Tang.

Soluţia Symantec Data Loss Prevention este disponibilă în prezent la nivel global.

Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) este expert în protecţia informaţiilor. Fondată în aprilie 1982, compania Symantec este inclusă în topul Fortune 500 şi oferă una dintre cele mai vaste reţele de inteligenţă a datelor la nivel global, precum şi soluţii performante de securitate, backup şi disponibilitate pentru stocarea, accesarea şi partajarea datelor importante. Compania are peste 20.000 de angajaţi în peste 50 de ţări. 99% din companiile incluse în Fortune 500 sunt clienţi Symantec. În anul fiscal 2014, compania a înregistrat venituri de 6,7 miliarde dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/symantec-extinde-solutia-data-loss-prevention-pentru-stocarea-in-cloud-14645093
14645093
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.