Sute de persoane au participat la un protest antiguvernamental la Tiraspol

Autor: Iuliana Enache Postat la 02 martie 2015 57 afişări

Sute de persoane din regiunea transnistreană au ieşit în stradă, la acest sfârşit de săptămână, pentru a protesta faţă de majorarea tarifelor la serviciile comunale, medicale şi învăţământ, relatează portalul Unimedia.md.

La proteste au participat aproximativ 300 de persoane din mai multe localităţi şi raioane din regiunea transnistreană.

Potrivit postului de radio Europa Liberă, politicile de austeritate ale administraţiei lui Evgheni Şevciuk au început să scoată populaţia în stradă. Astfel, sâmbătă, protestatarii s-au adunat la terasa de vară a Parcului Victoriei din Tiraspol, iar oratorii i-au îndemnat pe transnistreni să nu se teamă să le ceară socoteală autorităţilor pentru situaţia în care se află.

Liderul Mişcării Unitatea Populară, Anatolii Dirun, i-a îndemnat pe participanţi să întrebe autorităţile ce au făcut şi de ce au adoptat anumite decizii. "Costul întreţinerii unui hectar de pământ a crescut, în medie, de 2,5-3 ori. Aş vrea să văd cum s-ar descurca aceşti specialişti în astfel de condiţii. Atunci când ministrul ne spune aveţi o productivitate mică la hectar, l-as ruga pe acest ministru să se urce pe tractor şi să lucreze ca mecanizator", a afirmat el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
R.MOLDOVA,
TRANSNISTRIA,
PROTEST
/actualitate/sute-de-persoane-au-participat-la-un-protest-antiguvernamental-la-tiraspol-13916620
13916620
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.