Surpriză-şoc de la Dacia: Grupul Renault a demarat producţia motorului 1.0 IG-T100 la Mioveni, primul motor complet nou din ultimii 7 ani produs în România

Postat la 04 ianuarie 2019 384 afişări

Grupul Renault, care deţine uzina Dacia de la Mioveni, a demarat în uzina de motoare de pe platforma industrială producţia unui nou motor pe benzină, de 1,0 litri cu numele de cod IG-T100 şi este un motor complet nou. În prezent motorul IG-T 100 de 1,0 litri şi 100 CP se regăseşte pe modelul Nissan Micra.

Surpriză-şoc de la Dacia: Grupul Renault a demarat producţia motorului 1.0 IG-T100 la Mioveni, primul motor complet nou din ultimii 7 ani produs în România

“Producţia noului motor a demarat în decembrie. Vorbim despre un motor nou pentru Alianţa Renault-Nissan. Acesta foloseşte o tehnologie nouă prin care „cămaşa” pistonului este pulverizată, astfel încât este mai uşoară şi uniformă şi permite obţinerea unui grad de fricţiune mai mic şi o răcire mai eficientă”, a spus Christophe Dridi, directorul general Automobile Dacia şi director general Group Renault România.

Christophe Dridi a preluat conducerea Automobile Dacia şi Group Renault România în luna decembrie a anului trecut, el anterior fiind directorul uzinei vehicule Dacia. Este pentru prima dată când francezii de la Renault promovează în funcţia de top un executiv care are deja experienţă în România.

Grupul Renault produce la Mioveni motoarele 0,9 TCe, 1,4 şi 1,6 litri benzină. În 2017 compania a produs peste 500.000 de motoare în România.

La Craiova Ford produce motorul 1,0 litri EcoBoost din 2012, acesta fiind unul dintre cele mai performante din lume. 

Cititi mai mutle pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
motor,
mioveni,
renault,
demarare,
productie,
dacia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.