Subsecretarul de Stat SUA Rose Gottemoeller, în vizită în România şi Rusia pe probleme de securitate

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 14 noiembrie 2014 29 afişări

Subsecretarul de Stat american Rose Gottemoeller urmează să efectueze o vizită în România, în perioada 17-18 noiembrie, în legătură cu probleme legate de securitatea internaţională, în cadrul unui turneu în care va participa, la Moscova, la Conferinţa Neproliferării, anunţă diplomaţia americană.

Biroul purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat american anunţă într-un comunicat postat pe site că sebsecretarul însărcinat cu Controlul Armamentului şi Securitatea Internaţională va efectua un turneu, în perioada 14-26 noiembrie, în cadrul căruia va participa la o serie de conferinţe, evenimente şi întâlniri bilaterale în Iordania, România, India, Rusia şi Marea Britanie.

Gottemoeller va avea întâlniri bilaterale cu omologi din România în probleme legate de securitatea internaţională, precizează Departamentul de Stat. De asemenea, ea va susţine un discurs la Conferinţa pe tema Apărării multinaţionale împotriva rachetelor balistice de la Universitatea pentru Apărare Naţională a României.

În cadrul vizitei, subsecretarul de Stat va susţine, de asemenea, un discurs la Colegiul Naţional Sava, pe tema educaţiei în domeniile ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matermaticii (STEM).

Oficialul american de rang înalt va veni la Bucureşti din Iordania, ţară în care se va afla în perioada 15-16 noiembrie, după care va co-prezida, la New Delhi, Dialogul Strategic Statele Unite-India în perioada 19-20 noiembrie.

Ea participă, ulterior, la Moscova, în perioada 21-22 noiembrie, la Conferinţa Neproliferării, şi la discuţii despre programul de eliminare a arsenalului chimic din Siria.

Departamentul de Stat mai anunţă că oficialul american de rang înalt îşi va încheia turneul la Londra, unde se va întâlni cu oficiali în perioada 24-25 noiembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
GOTTEMOELLER,
ROMÂNIA
/actualitate/subsecretarul-de-stat-sua-rose-gottemoeller-in-vizita-in-romania-si-rusia-pe-probleme-de-securitate-13555099
13555099
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.