SUA susţin poporul ucrainean, "care îşi vede viitorul în Europa"

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 05 decembrie 2013 35 afişări

Statele Unite susţin poporul ucrainean, "care îşi vede viitorul în Europa", a declarat joi, la Kiev, adjunctul secretarului de Stat american însărcinat cu Afaceri Europene şi Asiatice Victoria Nuland, în cadrul reuniunii OSCE.

"Suntem alături de poporul ucrainean care-şi vede viitorul în Europa", a declarat Nuland, în contextul în care Ucraina este scena unei mişcări de contestare fără precedent, în urma refuzului Guvernului de a parafa un acord de asociere cu Uniunea Europeană (UE).

"Este momentul ca Ucraina să răspundă aspiraţiilor poporului (...) sau să îl dezamăgească", a adăugat ea, avertizând cu privire la riscurile "haosului şi violenţelor".

"Îndemnăm Guvernul ucrainean să asculte vocea poporului său, care vrea să trăiească în libertate", a continuat ea.

"Statele Unite vor susţine şi vor coopera cu o Ucraină care este pe această cale", a insistat ea.

John Kerry, şeful diplomaţiei americane, şi-a anulat participarea la reuniunea OSCE la nivel de miniştri. Însă, în cursul vizitei pe care a efectuat-o miercuri în Republica Moldova, el şi-a exprimat susţinerea faţă de opoziţia ucraineană, declarând că este necesar ca ucrainenii să aibă "posibilitatea să-şi aleagă viitorul".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
DIPLOMAŢIE,
SUA
/actualitate/sua-sustin-poporul-ucrainean-care-isi-vede-viitorul-in-europa-11743523
11743523
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.