SUA şi Marea Britanie avertizează opoziţia siriană să participe la conferinţa de la Geneva

Postat la 14 ianuarie 2014 22 afişări

Washingtonul şi Londra au avertizat opoziţia siriană că vor înceta să-i mai acorde susţinere, dacă nu va participa la conferinţa Geneva II prevăzută pentru 22 ianuarie, a anunţat un responsabil al Coaliţiei opoziţiei, citat marţi de presa britanică.

SUA şi Marea Britanie avertizează opoziţia siriană să participe la conferinţa de la Geneva

 "Statele Unite şi Marea Britanie ne-au spus: trebuie să mergeţi la Geneva", a declarat oficialul, sub acoperirea anonimatului, potrivit BBC şi The Guardian. "Ne-au spus foarte clar că nu vor mai continua să ne susţină aşa cum o fac acum şi că ne vom pierde credibilitatea în faţa comunităţii internaţionale dacă nu vom participa la conferinţă", a adăugat el.

Coaliţia opoziţiei siriene urmează să decidă vineri în legătură cu participarea la conferinţa de pace prevăzută la Montreux, în Elveţia.

Potrivit BBC, responsabilul menţionat a pus sub semnul întrebării "alternativele" Washingtonului şi Londrei. "Pe de o parte se află în faţa unui dictator sângeros, care a folosit armele chimice, iar pe de altă parte este vorba despre Al-Qaida, deci cu cine vor vorbi din partea noastră?", s-a întrebat responsabilul.

Cititi  mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sua-si-marea-britanie-avertizeaza-opozitia-siriana-sa-participe-la-conferinta-de-la-geneva-11901425
11901425
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.