SUA emite noi sancţiuni legate de Rusia - site-ul Trezoreriei

Autor: Mediafax Postat la 24 martie 2022 96 afişări

SUA emite noi sancţiuni legate de Rusia - site-ul Trezoreriei

Statele Unite au impus joi noi sancţiuni Rusiei din cauza invaziei în Ucraina, inclusiv împotriva a zeci de companii din domeniul apărării, a 328 de membri ai corpului legislativ al Dumei şi a directorului executiv al Sberbank, a anunţat Departamentul Trezoreriei, citat de Reuters.

De asemenea, Departamentul Trezoreriei SUA a publicat pe site-ul său de internet orientări care avertizează că tranzacţiile legate de aur care implică Rusia pot fi sancţionate de autorităţile americane, într-o măsură menită să împiedice Rusia să se sustragă sancţiunilor.

"Scopul nostru aici este de a elimina metodic beneficiile şi privilegiile de care Rusia s-a bucurat cândva ca participant la ordinea economică internaţională", a declarat un înalt oficial al administraţiei.

Statele Unite şi aliaţii săi au impus mai multe runde de sancţiuni, inclusiv vizând cei mai mari creditori ai ţării şi pe preşedintele Vladimir Putin, de când forţele ruseşti au invadat Ucraina, în cel mai mare asalt asupra unui stat european de la cel de-al Doilea Război Mondial. Moscova numeşte asaltul o "operaţiune specială" de dezarmare şi "denazificare" a vecinului său.

Oficialul a declarat că Statele Unite l-au avertizat pe Putin că se va confrunta cu consecinţe rapide şi severe dacă va invada Ucraina şi că şi-au respectat această ameninţare. Oficialul a precizat că ţara se confruntă cu o inflaţie în creştere şi cu probleme economice care o vor scoate din primele 20 de economii ale lumii.

"Rusia se va confrunta în curând cu o lipsă acută de idei, talente şi tehnologie pentru a concura în secolul 21, iar Putin va rămâne cu un eşec strategic pe care şi l-a creat singur", a spus oficialul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
rusia,
sanctiuni,
trezorerie,
site,
statele unite

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.