SUA au trimis la o expoziţie aviatică din China un avion vizat de hackeri chinezi

Autor: Ioana Bojan Postat la 12 noiembrie 2014 50 afişări

Statele Unite au trimis un avion cargo de tip C-17 Globemaster III la o expoziţie aviatică internaţională din China, deşi aparatul de zbor a fost vizat de hackeri chinezi vara aceasta, relatează The Washington Times în ediţia electronică.

Expoziţia Internaţională pentru Aviaţie şi Aeronave spaţiale de la Zhuhai, care a început marţi, a coincis cu vizita preşedintelui american Barack Obama la Beijing, cu ocazia summitului statelor din Asia-Pacific (APEC). Taxa de participare la expoziţie este de 350.000 de dolari, potrivit site-ului Defense One. Planul de a participa la această expoziţie ar fi aparţinut Forţelor aeriene din Pacific ale Statelor Unite, parţial ca un semn de bunăvoinţă faţă de armata chineză.

"Trimiterea (avionului) C-17 consolidează încrederea şi parteneriatul cu China şi statele din Asia-Pacific", a declarat pentru Defense One locotenent-colonelul Christopher Karns, un reprezentant al Forţelor aeriene americane. Aeronava "C-17 reprezintă capacitatea Forţelor aeriene de a livra ajutoare umanitare (...) în regiunea Asia-Pacific şi peste tot în lume", a adăugat el.

Potrivit unor oficiali citaţi de Defense One, Statele Unite au decis să trimită avionul cargo la expoziţie în pofida riscurilor de securitate şi după ce Washingtonul a interzis Coreei de Sud să participe la acelaşi eveniment pe motiv că avioanele pe care voia să le aducă includ tehnologie americană.

În plus, avionul cargo a fost vizat în această vară de un atac comis de hackeri chinezi. Su Bin, un fost angajat al companiei chineze de aviaţie Lode Technologies, a fost arestat în Canada în iunie, la cererea FBI. El şi alţi doi complici din China sunt acuzaţi că au furat numeroase date de la Boeing şi alte companii din Europa. Hackerii au obţinut date despre avioanele de vânătoare americane F-22 şi F-35, precum şi despre avionul cargo C-17 al companiei Boeing.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
CHINA,
AVION
/actualitate/sua-au-trimis-la-o-expozitie-aviatica-din-china-un-avion-vizat-de-hackeri-chinezi-13541120
13541120
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.