SUA au evacuat o parte a personalului Consulatului General din oraşul irakian kurd Erbil

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 11 august 2014 36 afişări

Statele Unite au evacuat o parte a personalului consulatului american din oraşul irakian kurd Erbil, în contextul în care militanţi din cadul grupării Statul Islamic (SI) sunt implicaţi într-o ofensivă în regiune, a anunţat Departamentul de Stat.

Anunţul "plecării anumitor membri ai personalului Consulatului General de la Erbil" a fost făcut în ultimul comunicat, emis duminică, prin care Departamentul de Stat se adresează americanilor care vor să viziteze Irakul. Anunţul, făcut la două zile după difuzarea primului anunţ adresat călătorilor, nu a furnizat detalii, nu a precizat numărul persoanelor vizate şi nici funcţiile acestora.

În comunicat se subliniază că evacuarea vizează doar "un număr limitat al membrilor personalului" şi că aceştia au fost mutaţi "la Consulatul General de la Basra (sud) şi la Unitatea de susţinere a Irakului de la Amman", în Iordania.

Anumiţi membri ai Ambasadei Statelor Unite de la Bagdad au fost mutaţi, de asemenea, la Basra şi Amman, dar această evacuare a început de luna trecută.

Statele Unite au început vineri o campanie de atacuri aeriene cu scopul de a împiedica înaintarea unor combatanţi sunniţi din Statul Islamic, care s-au apropiat în ultimele zile de Erbil, capitala Kurdistanului irakian.

Preşedintele american Barack Obama a justificat atacurile aeriene afirmând că sunt, în parte, menite să apere personalul american staţionat la Erbil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
DIPLOMAŢIE,
IRAK
/actualitate/sua-au-evacuat-o-parte-a-personalului-consulatului-general-din-orasul-irakian-kurd-erbil-13068727
13068727
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.