SUA au autorizat utilizarea primului test de Covid-19 la domiciliu

Autor: Anamaria Cadis Postat la 16 decembrie 2020 35 afişări

SUA au autorizat utilizarea primului test de Covid-19 la domiciliu

Agenţia SUA pentru Medicamente (FDA) a anunţat că autorizează comercializarea în Statele Unite a primului test Covid-19 la domiciliu fără prescripţie medicală.

Testul poate indica prezenţa virusului în 20 de minute şi va fi vândut cu aproximativ 30 de dolari, au anunţat oficialii americani.

Şeful FDA, Stephen Hahn, a catalogat autorizarea acestuia drept un „pas major” în lupta împotriva Covid-19.

Testul este fabricat de compania californiană Ellume, care promite că va lansa pe piaţă trei milioane de unităţi în ianuarie şi apoi alte câteva milioane în următoarele luni.

Este vorba de un test antigen.

Potrivit FDA, testul Ellume are o rată de succes de 96% pentru probele pozitive şi 100% pentru probele negative la persoanele cu simptome.

Rezultatele sunt disponibile în aproximativ douăzeci de minute şi sunt date printr-o aplicaţie, care solicită utilizatorilor codul poştal şi data naşterii pentru a transmite datele autorităţilor de sănătate publică. Furnizarea numelui şi a adresei de e-mail este opţională.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
test,
covid,
domiciliu,
autorizare,
utilizare,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.