STUDIU: Românii, mai pesimişti la sfârşitul anului trecut privind starea economiei

Postat la 27 februarie 2014 30 afişări

Românii s-au arătat mai pesimişti în trimestrul al patrulea al anului trecut în ceea ce priveşte starea economiei, dorinţa de cumpărare este în urcare, în schimb aşteptările privind creşterea veniturilor sunt neschimbate faţă de cele trei luni anterioare, potrivit datelor GfK.

STUDIU: Românii, mai pesimişti la sfârşitul anului trecut privind starea economiei

 "Dacă sfârşitul anului a venit cu semne bune pentru majoritatea ţărilor europene (în cazul aşteptărilor privind starea economiei - n.r.), România cunoaşte un uşor regres faţă de trimestrul al treilea din 2013, de la -12, la -14 puncte", se arată în studiul Climatul de consum în Europa, efectuat în 14 ţări europene de GfK.

Având în vedere redresarea treptată înregistrată în UE, speranţa consumatorilor români de a avea mai mulţi bani pentru cumpărături majore în lunile care urmează este şi ea în creştere. Cu toate că indicatorul dorinţei de cumpărare rămâne în mod clar negativ, la -12,1 puncte, spre sfârşitul anului se înregistra o tendinţă clar ascendentă.

"În ciuda creşterii continue din ultimii câţiva ani, România rămâne una dintre cele mai sărace naţiuni din Europa, cu toate că nivelul începe să crească treptat. Acest lucru reiese, de exemplu, şi din datele privind puterea de cumpărare. Potrivit GfK, în 2013, puterea de cumpărare per capita era în medie de 3.491 euro. Această cifră reprezintă numai 27,1 procente din media europeană", potrivit GfK.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/studiu-romanii-mai-pesimisti-la-sfarsitul-anului-trecut-privind-starea-economiei-12158543
12158543
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.