STUDIU: Preţurile locuinţelor au crescut mai puţin în 2018, pe fondul unei stabilizări a pieţei

Postat la 04 februarie 2019 47 afişări

Casele şi apartamentele s-au scumpit cu 1,6% în cel ultimul trimestru din 2018 faţă de cel anterior, pe parcursul întregului an, preţurile solicitate de către vânzători majorându-se, per ansamblu, cu 5,3%, arată cel mai recent raport de piaţă realizat de Analize Imobiliare şi Imobiliare.ro.

STUDIU: Preţurile locuinţelor au crescut mai puţin în 2018, pe fondul unei stabilizări a pieţei

Această valoare arată că tendinţa de temperare a scumpirilor de pe piaţa rezidenţială s-a accentuat vizibil anul trecut, în condiţiile în care în 2017 şi 2016 erau consemnate creşteri de 9,1% şi, respectiv, 12,4%. De menţionat este că, în ultimul trimestru din 2018, nivelul preţurilor se situa cu 27,6% sub sub cel înregistrat în urmă cu zece ani (T4 2008).

„Anul 2018 a consolidat evoluţia crescătoare a preţurilor proprietăţilor rezidenţiale înregistrată din 2014 încoace (când am notat cele mai scăzute valori din ultimii zece ani), însă ritmul anual de creştere a încetinit la 5,3%. S-ar părea, aşadar, că cei interesaţi de achiziţia unei locuinţe nu au mai fost dispuşi să accepte scumpiri similare celor din anii anteriori”, spune Dorel Niţă, Head of Data and Research în cadrul Imobiliare.ro şi Project Manager al AnalizeImobiliare.ro

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
preturi,
crestere,
locuinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.