Scandal în falimentul distribuitorului cunoscut pentru brandul Quickmobile: UniCredit acuză o tentativă de fraudă

Postat la 03 februarie 2019 359 afişări

Cea mai mare datorie a Electro Mobile, de 61 mil. lei, s-ar fi format prin aplicarea unei penalităţi reprezentând de 17 ori valoarea unui echipament „pretins comandat şi nelivrat” către o firmă care se află în „conflict de interese” cu „acţionarul majoritar Angela Ţiboc”, acuză banca.

Scandal în falimentul distribuitorului cunoscut pentru brandul Quickmobile: UniCredit acuză o tentativă de fraudă

Una dintre cele mai mari datorii înregistrate de distribuitorul IT&C Electro Mobile, în sumă de 61 mil. lei din datoriile totale de 98 mil. lei şi care a contribuit la intrarea în faliment a societăţii la finele anului trecut, este rezultatul unei „încercări de fraudă”, acuză UniCredit, una dintre cele mai mari bănci locale, care are de recuperat 8 milioane de lei la firma din Baia Mare.

Acuzaţia priveşte falimentul şoc al firmei Electro Mobile din Baia Mare, unul dintre cei mai mari 10 distribuitori de echipamente IT&C din România, cunoscut publicului larg în special pentru operaţiunile de retail sub brandul Quickmobile (dar care au fost vândute anterior intrării în faliment). Firma din Baia Mare, controlată de antreprenorii Angela şi Tudor Ţiboc, a intrat direct în faliment cu da­torii de 98 mil. lei. Din această sumă, da­toriile către băncile UniCredit şi First Bank se ridică la aproape 30 mil. lei. Creditorul care a atras ime­diat atenţia, prin valoarea sumei de recuperat - 61 mil. lei - şi a faptului că nu părea a fi cunoscut de niciun jucător de pe piaţa locală de dis­tri­buţie - este firma germană Iluţ Boutiq GmbH.

Citiţi mai mult pe zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acuzatii,
faliment,
unicredit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.