Studiu: De ce tot mai mulţi oameni lucrează de acasă vinerea

Autor: Laura Buciu Postat la 19 august 2022 41 afişări

Vinerea este cea mai populară zi de lucru la distanţă din Marea Britanie: doar 13% dintre angajaţi merg la birou, potrivit unui studiu publicat de BBC.

Studiu: De ce tot mai mulţi oameni lucrează de acasă vinerea

Când Tamara Siddiqui lucrează de acasă vinerea, se simte pregătită pentru weekend imediat ce termină. Nu este de mirare că vinerea este cea mai populară zi de lucru la distanţă din Marea Britanie.

Doar 13% dintre angajaţi merg la birou, potrivit unui nou studiu.

Unii şefi spun că sunt nevoiţi să ofere un program de lucru flexibil pentru a atrage şi a păstra angajaţii, pe fondul unei grave lipse de personal.

Dar această schimbare afectează puternic întreprinderile din centrul oraşului, iar băuturile de vineri după muncă ar putea să dispară.

Colegii care îşi încheiau săptămâna la bar „obişnuiau să reprezinte un punct de sprijin al culturii britanice de după muncă”, a declarat Michael Kill, directorul executiv al Asociaţiei Industriilor de Noapte.

Dar, potrivit acestuia, trecerea post-pandemică la munca de acasă în zilele de vineri „a fost extrem de dăunătoare” pentru baruri, restaurante şi cluburi.

Unul din şapte baruri şi restaurante a fost închis în City of London de la pandemie, potrivit unui monitor de recuperare a pieţei realizat de CGA de către NielsenIQ şi AlixPartners.

„Schimbarea obiceiurilor a făcut ca afacerile să piardă miliarde de dolari în venituri, multe dintre ele fiind nevoite să regândească modelele actuale de afaceri pentru a se adapta pieţei”, a spus Kill.

Pentru Siddiqui, lucrul de la distanţă în unele zile de vineri îi oferă „echilibrul perfect”. Aceasta înseamnă că este „pregătită pentru weekend atunci când termin munca, în loc să fie nevoită să parcurgă drumul până acasă”.

Femeia de 29 de ani lucrează pentru agenţia de marketing digital Embryo, cu sediul în Manchester. Ea lucrează trei zile şi o vineri din două de acasă, model pe care l-a introdus în timpul pandemiei.

„Deseori am planuri într-o vineri seara, pe care prefer să le accept dacă am lucrat de acasă în acea zi. Înseamnă că voi avea mai mult timp şi energie şi pot fi gata de plecare mai devreme”, a spus ea.

Siddiqui a adăugat că munca de acasă îi permite, de asemenea, să „facă lucruri prin casă” înainte de muncă şi în pauza de prânz. De asemenea, economiseşte bani pentru combustibil şi parcare.

Cu toate acestea, ea şi mulţi dintre colegii ei preferă să fie la birou o dată la două vineri pentru băuturile de după muncă, a spus ea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
studiu,
vineri,
lucru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.