Statistică ruşinoasă: România are cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană, urmată de Bulgaria, Letonia şi Croaţia

Postat la 17 mai 2019 58 afişări

Statistică ruşinoasă: România are cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană, urmată de Bulgaria, Letonia şi Croaţia

Pe drumurile României au avut loc cele mai multe decese din accidente rutiere per milion de locuitori din întreaga Uniune Europeană în 2018, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

Astfel, rata fatalităţii pe şosele – în funcţie de numărul de decese per milion de locuitori, aşa cum calculează Comisia Europeană – este de 96 de morţi per milion de locuitori în România, aproape de punctajul maxim, în comparaţie cu o medie europeană de 49.

În spatele României se află Bulgaria cu 88, Letonia cu 78, Croaţia cu 77, Polonia cu 76 şi Ungaria cu 64.

La celălalt capăt, ţările cu cele mai sigure drumuri în 2018 s-au dovedit a fi Marea Britanie, Danemarca şi Irlanda, cu 28, respectiv 30 şi 31.

Sunt câteva ţări care au făcut progrese semnificative în 2018, precum Slovenia unde numărul a scăzut cu 13%, Lituania cu 11% şi chiar Bulgaria unde a scăzut cu 9%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
croatia,
drumuri,
bulgaria,
letonia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.