Statistică îngrijorătoare. Aproape un sfert dintre mamele sub 18 ani din UE trăiesc în România

Postat la 07 iulie 2020 84 afişări

Statistică îngrijorătoare. Aproape un sfert dintre mamele sub 18 ani din UE trăiesc în România

 Aproape un sfert (23%) dintre mamele sub 18 ani din Uniunea Europeană trăiesc în România, ţară care ocupă primul loc la acest capitol, în rândul statelor membre, conform datelor statistice consultate de Salvaţi Copiii, se arată într-un comunicat de presă transmis MEDIAFAX.

„Datele Eurostat arată că numai în 2018, 8.621 de fete au devenit mame înainte de vârstă majoratului (10-17 ani), iar 725 dintre ele s-au aflat în această situaţie înainte de a împlini 15 ani. Situaţia este cu atât mai critică, cu cât mai puţîn de două procente dintre acestea spun că au interacţionat cu serviciile publice de asistenţă socială”, potrivit unei anchete sociologice realizate de Salvaţi Copiii România.

Rezultatele Analizei privind condiţiile de viaţă, locuire şi stare de sănătate a gravidelor, copiilor şi mamelor cu copii sub cinci ani din mediul rural au fost prezentate marţi, în cadrul dezbaterii organizate de Salvaţi Copiii România şi Administraţia Prezidenţială.

La eveniment au participat reprezentanţi ai autortitatilor şi specialişti de marca: Diana-Loreta Păun, Consilier Prezidenţial Administraţia Prezidenţială, Departamentul de Sănătate Publică, Horaţiu Moldovan, Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii, Mădălina Turza, Preşedinte ANDPDCA, Alexandru Rafila, Preşedintele Societăţii de Microbiologie, Nicolae Suciu, Manager General Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului "Alessandrescu-Rusescu", Cătălin Cirstoveanu, Şef Secţie Terapie Intensivă Nou-născuţi, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Maria Sklodowska Curie Bucureşti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mame,
romania,
statistica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.