Stare de PANICĂ în Turcia! Erdogan va aproba pedeapsa cu moartea pentru cei implicaţi în lovitura de stat eşuată

Postat la 19 iulie 2016 532 afişări

Stare de PANICĂ în Turcia! Erdogan va aproba pedeapsa cu moartea pentru cei implicaţi în lovitura de stat eşuată

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a declarat luni seară, pentru CNN, va aproba orice decizie cu privire la pedeapsa capitală adoptată de parlament, întrucât "poporul turc doreşte pedeapsa cu moartea". Pe de altă parte el a subliniat că va cere Statelor Unite, în mod oficial, să îl extrădeze pe liderului religios Fethullah Gulen, considerat vinovat de organizarea loviturii de stat.

 CNN a difuzat un fragment din interviul realizat cu preşedinte turc, în care Erdogan a caracterizat lovitura de stat drept o "crimă de trădare clară."

"Liderii se vor aduna şi vor discuta dacă acceptă, dacă vor pune în discuţie, iar eu, ca preşedinte voi aproba orice decizie va ieşi din Parlament", a declarat Erdogan, cu privire la propunerea privind reintroducerea pedepsei cu moartea. Turcia a abolit pedeapsa cu moartea în 2002, urmată de o interzicere totală în 2004 ca parte a introducerii unor reforme privind drepturile omului întreprinse pentru a obţine statutul de membru al UE.

"Oamenii din stradă au formulat această cerere. Oamenii sunt de părere că aceşti terorişti trebuie ucişi... De ce să-i ţin şi să le dau de mâncare în închisori, ani la rând, asta spun oamenii", a declarat Recep Tayyip Erdogan. "Ei vor un final rapid pentru că oamenii şi-au pierdut rude, vechini, copiii...ei suferă, deci oamenii sunt foarte sensibili şi vor să acţionăm judicios şi cu grijă în acest caz", a adăugat preşedintele turc.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/stare-de-panica-in-turcia-erdogan-va-aproba-pedeapsa-cu-moartea-pentru-cei-implicati-in-lovitura-de-stat-esuata-15532600
15532600
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.