Starbucks deschide o cafenea pe strada unde locuiesc cei mai bogaţi români

Autor: Ioana Matei Postat la 09 februarie 2015 1525 afişări

Starbucks deschide o cafenea pe strada unde locuiesc cei mai bogaţi români

Lanţul de cafenele Starbucks se extinde într-o nouă locaţie în zona Pipera. Cafeneaua, denumită „Starbucks Reserve Strip Mall” va fi inaugurată joi, 12 februarie şi va fi a 13-a din lanţul Starbucks de pe piaţa autohtonă.

Potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii companiei, noua cafenea se află pe strada Erou Iancu Nicolae, la numărul 67, în oraşul Voluntari.

Cafeneaua se poziţionează a fi una premium, fiind a patra din Europa care comercializează gama în ediţie limitată Reserve, cât şi a patra din Europa care foloseşte un filtru Clover, care utilizează o tehnologie nouă de realizare a cafelei, denumită Vacuum-Press.

Prima cafenea Starbucks a fost înfiinţată în 1971, în Piaţa Pike din Seattle, iar în momentul de faţă totalizează peste 20.000 de cafenele la nivel global. Starbucks a intrat pe piaţa din România în anul 2007, odată cu deschiderea primei cafenele în Plaza România. În momentul de faţă există doisprezece locaţii – opt în Bucureşti şi patru locaţii în Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa şi Iaşi.

Potrivit ZF, planurile ameri­canilor sunt ca în următorii cinci ani să ajungă la 35 de cafenele în România. Lanţul american de cafenele a obţinut în 2013 o cifră de afaceri de 7 milioane de euro pe piaţa locală, în creştere cu 20% faţă de anul precedent şi cu 66% peste nivelul din 2010, primul an de criză pentru care există date financiare. Mai bine de jumătate din afacerile companiei în România vin din vânzările de cafea.

În zona Erou Iancu Nicolae din Pipera locuiesc ambasadori, expaţi care conduc multinaţionalele cu sediul în zona de nord a Bucureştiului şi oameni de afaceri români, fiind una dintre străzile cu cele mai ridicate preţuri ale locuinţelor de la periferia Capitalei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/starbucks-deschide-o-cafenea-pe-strada-unde-locuiesc-cei-mai-bogati-romani-13811107
13811107
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.