Sri Lanka a angajat doi călăi după ce unicul angajat a demisionat de teamă

Autor: Departamentul Externe Postat la 14 octombrie 2015 175 afişări

Autorităţile din Sri Lanka au decis angajarea a doi călăi, după ce un fost angajat şi-a dat demisia imediat ce a văzut camera de spânzurare, chiar dacă nu a mai fost efectuată nicio execuţie de 40 de ani, informează site-ul agenţiei Reuters.

Nicio persoană nu a mai fost executată în Sri Lanka din anul 1976, iar călăii au în prezent statutul de "angajaţi administrativi".

În penitenciarele din Sri Lanka sunt în momentul de faţă 1.116 deţinuţi condamnaţi la moarte.

"Nu contează dacă vor fi efectuate execuţii sau nu", a explicat Rohana Pushpakumara, şeful Administraţiei penitenciarelor din Sri Lanka. "În cazul în care se va decide reluarea execuţiilor, trebuie să fim pregătiţi", a subliniat oficialul sri-lankez.

Condamnările la moarte au fost comutate în detenţie pe viaţă în Sri Lanka începând din anul 1976. Postul de călău a devenit vacant în martie 2014, când angajatul şi-a dat demisia imediat după ce a văzut sala de spânzurare.

Organizaţiile pentru drepturile omului au criticat de nenumărate ori ţările care aplică pedeapsa cu moartea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SRI LANKA,
EXECUŢII,
/actualitate/sri-lanka-a-angajat-doi-calai-dupa-ce-unicul-angajat-a-demisionat-de-teama-14840475
14840475
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.