Speranţă pentru Grecia: statul elen a recuperat aproape trei sferturi din competitivitate şi are cele mai dinamice exporturi din zona euro

Postat la 05 decembrie 2012 10 afişări

Deşi Grecia va intra în curând în al şaselea an de recesiune, există motive de optimism deoarece statul elen va fi capabil să relanseze economia ţării dacă stă pe drumul reformelor, apreciază Christian Noyer, membru în Consiliul Guvernatorilor al BCE. El este încântat în special de creşterea exporturilor greceşti, printre cele mai rapide din zona euro. Reformele au făcut ca Grecia să recupereze 72% din competitivitatea pierdută între anii 2001 şi 2009.

Creşterea exporturilor greceşti este un prim semnal că economia elenă începe să îşi revină, avansul acestora fiind printre cele mai ridicate din zona euro, după ce costurile şi salariile au fost reduse semnificativ, a spus Noyer într-un interviu acordat CNBC.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
zona euro,
criza,
competitivitate
/actualitate/speranta-pentru-grecia-statul-elen-a-recuperat-aproape-trei-sferturi-din-competitivitate-si-are-cele-mai-dinamice-exporturi-din-zona-euro-10371163
10371163
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.