Spania va aloca 200 miliarde de euro pentru combaterea impactului economic al pandemiei de COVID-19

Autor: Otilia Serescu Postat la 18 martie 2020 60 afişări

Spania va aloca 200 miliarde de euro pentru combaterea impactului economic al pandemiei de COVID-19

Primul ministru spaniol, Pedro Sanchez, a anunţat, marţi, că guvernul său a aprobat un pachet de ajutor de 200 de miliarde de euro, bani ce vor fi folosiţi pentru combaterea impactului economic al pandemiei de coronavirus, anunţă CNN.

„Trebuie să luptăm cu acest virus pe frontul economic, pentru a câştiga împotriva lui. De asemenea, trebuie să ne protejăm locurile de muncă, companiile şi familiile cu un scut social şi economic, astfel încât nimeni să nu rămână în urmă. De aceea, astăzi (marţi - n.red.), am aprobat un decret foarte important, cel mai mare care a fost aprobat vreodată în istoria democraţiei noastre”, a spus şeful Executivului spaniol.

Din această sumă, 600 de milioane de euro vor fi folosiţi pentru servicii sociale de bază, cu un accent special pe asistenţa medicală pentru vârstnici şi alte grupuri vulnerabile.

De asemenea, guvernul facilitează protecţia furnizorilor de apă, energie electrică şi comunicaţii.

Pe planul industriei, Sanchez a promis că muncitorii independenţi ar putea primi subvenţii. El a făcut apel la proprietarii de afaceri să nu concedieze angajaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
guvern,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.