Sondaj Genesis Property: 45% dintre angajaţi s-au întors complet la birou şi peste 70% spun că vor să lucreze de la birou sau în sistem hibrid în 2022

Autor: Roxana Rosu Postat la 09 martie 2022 102 afişări

Sondaj Genesis Property: 45% dintre angajaţi s-au întors complet la birou şi peste 70% spun că vor să lucreze de la birou sau în sistem hibrid în 2022

Aproape 45% dintre angajaţi lucrează în prezent doar de la birou, ca urmare a politicilor companiei privind modul de lucru stabilit pentru acest an, iar alţi aproape 16% trebuie să meargă săptămânal la sediu, fără ca angajatorul să impună o anumită frecvenţă, arată un sondaj realizat de Genesis Property.

Cei mai mulţi îşi doresc să lucreze alături de echipă, la birou, cel puţin trei zile pe săptămână (39%) şi doar 3 din 10 angajaţi preferă în continuare lucrul de la distanţă.

„Flexibilitatea modului de lucru din ultimii doi ani a transformat fundamental viaţa profesională a oamenilor şi relaţia lor cu biroul. Lucrul de la distanţă a venit cu soluţii la provocările pentru sănătate, dar în acelaşi timp şi cu nostalgia interacţiunilor la birou de dinainte de pandemie. Oamenii vor înapoi la birou cel puţin în sistem hibrid şi au nevoie de spaţii de lucru mai sigure pentru sănătate, adaptate modului de lucru al viitorului”, spune Ştefan Tudos, vicepreşedinte Genesis Property.

Potrivit sondajului realizat recent în rândul a 1073 de angajaţi, aproape 60% dintre ei spun că politica de lucru în compania unde lucrează prevede desfăşurarea activităţii doar de la birou sau în sistem hibrid cu prezenţă în principal fizică, în timp ce alţi aproape 30% merg la sediu când au nevoie să interacţioneze cu colegii sau simt nevoia să socializeze. Peste 70% vor să lucreze de la birou în 2022 sau cel puţin în sistem hibrid.

În acelaşi timp, doar 34% dintre angajaţi consideră că biroul lor este mai sigur pentru sănătate acum decât în urmă cu un an, iar 16% spun că sunt în continuare îngrijoraţi pentru starea lor de sănătate atunci când sunt la birou, în contextul evoluţiei cazurilor la începutul acestui an. Aproximativ 90% apreciază că, la birou, colegii lor respectă cel puţin parţial normele sanitare. În acelaşi timp, peste 26% consideră că drumul până la birou reprezintă un risc la fel de mare pentru sănătatea lor cum este şi lucrul la birou, în contextul în care peste 28% folosesc transportul în comun.

 Sondajul Genesis Property privind percepţia angajaţilor despre sănătatea clădirilor a fost desfăşurat, la nivel naţional, în februarie 2022 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.073 de utilizatori de internet din România. Circa 57% dintre participanţi sunt femei, peste 60% au vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, iar 60% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.

Genesis Property este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri de clasa A din România şi deţine şi administrează peste 150.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri ocupate de companii precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens şi Alpha Bank, unde lucrează peste 20.000 de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
birou,
angajati,
hibrid,
sistem,
sondaj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.