Şoferul turc al unui TIR în care erau ascunşi 37 de migranţi, reţinut în Vama Giurgiu - VIDEO

Autor: Daciana Ilie Postat la 12 mai 2015 59 afişări

Un cetăţean turc, şofer al unui TIR care transporta aţă către o firmă din Germania, a fost reţinut pentru trafic de migranţi şi dare de mită, după ce a încercat să treacă fraudulos graniţa cu 37 de migranţi, între care şapte copii, el încercând să ofere mită poliţiştilor de frontieră de la Giurgiu.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Poliţia de Frontieră Giurgiu, luni, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrători de la Direcţia Generală Anticorupţie şi un procuror, au prins în flagrant un cetăţean turc, în vârstă de 53 de ani, care a încercat să ofere 1.500 de euro echipei de control de la punctul de trecere a frontierei Giurgiu, pentru a-l lăsa să introducă ilegal în ţară 37 de migranţi.

Astfel, cetăţeanul turc, şofer al unui camion care transporta şase tone de aţă din Turcia pentru o firmă din Germania, a oferit unui poliţist de frontieră banii pentru ca, în schimb, acesta să realizeze formalităţile de frontieră fără a deschide compartimentul de marfă al TIR-ului.

Poliţistul a făcut un denunţa la Direcţia Generală Anticorupţie, iar cetăţeanul turc a fost prins în timp ce promitea poliţiştilor banii pentru ca aceştia să-l lase să treacă TIR-ul prin vamă fără a fi controlat.

În momentul în care au deschis compartimentul de marfă al autotrenului, autorităţile române au găsit, printre marfă, 37 de persoane - şapte copii, şase femei şi 24 de bărbaţi -, cetăţeni sirieni, irakieni şi un cetăţean turc.

Şoferul turc a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de marţi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cei 37 de migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră din Bulgaria pentru continuăarea cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ŞOFER,
MIGRANŢI,
REŢINERE
/actualitate/soferul-turc-al-unui-tir-in-care-erau-ascunsi-37-de-migranti-retinut-in-vama-giurgiu-video-14250181
14250181
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.