Sloganul proiectului Cluj-Napoca - Capitală Europeană a Tineretului: Cel mai mare festival din Europa

Autor: Andreea Tobias, Vasile Magradean Postat la 12 noiembrie 2014 68 afişări

Sloganul proiectului Cluj-Napoca - Capitală Europeană a Tineretului 2015 va fi "Cel mai mare festival din Europa", pe tot parcursul anul viitor fiind programate peste 1.500 de evenimente care vor avea loc în oraş.

Adrian Docea, consultant în comunicare în cadrul Federaţiei "Share", care se ocupă de organizarea manifestărilor din cadrul "Cluj-Napoca - Capitală Europeană a Tineretului 2015”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că anul viitor organizatorii vor încerca să atragă un număr cât mai mare de turişti la Cluj-Napoca, "oraş creativ, foarte prietenos cu cei care îl vizitează, artistic şi boem, cu oameni frumoşi”.

Sloganul proiectului este ”Cel mai mare festival din Europa”, iar programul prevede, pe durata a 365 de zile, 1.500 de evenimente - concerte, proiecţii de filme, spectacole de dans, expoziţii de pictură, competiţii sportive.

”Considerăm că este evenimentul deceniului în România, prin care încercăm să aducem un număr mare de turişti anul viitor la Cluj-Napoca şi companii care să investească aici. Vrem să atragem atenţia turiştilor străini asupra Clujului, să aducem de două ori mai mulţi străini, cărora să le spunem că oraşul e creativ, e foarte prietenos cu cei care îl vizitează, e artistic şi boem, este un oraş cu oameni frumoşi”, a spus Docea.

Potrivit acestuia, sloganul face parte din strategia de comunicare şi identitate vizuală privind "Capitala Europeană a Tineretului 2015”, cu ajutorul căruia va fi promovat municipiul Cluj-Napoca în ţară şi străinătate pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori în cursul anului viitor.

Noul slogan urmează să fie înregistrat la OSIM.

Cluj-Napoca a obţinut în noiembrie 2012 la Maribor, în Slovenia, titlul de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015, în urma unei decizii a Forumului European al Tineretului (European Youth Forum, EYF, care coordonează şi promovează acest proiect.

Bugetul pentru manifestările preconizate în cadrul Capitalei Europene a Tineretului 2015 este asigurat de Consiliul Local Cluj-Napoca, dar va exista şi o finanţare de la Guvernu. Organizatorii spun că nu pot avansa nicio cifră până când sumele nu vor fi efectiv alocate.

Capitala Europeană a Tineretului este titlul acordat unui oraş european pe o perioadă de un an, în timpul căruia se va acorda şansa de a prezenta printr-un program multilateral viaţa şi dezvoltarea culturală, socială, politică şi economică legate de tineret.

Statutul de Capitală Europeană a Tineretului a fost introdus în anul 2009, cu oraşul Rotterdam (Olanda), urmat de Torino (Italia) în 2010, Anvers (Belgia) în 2011, Braga (Portugalia), Maribor (Slovenia) în 2013 şi Salonic (Grecia) în 2014.

În competiţia pentru câştigarea statutului în 2015 au intrat în finală Vilnius din Lituania, Varna din Bulgaria, Ivanovo din Rusia şi Cluj-Napoca din România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CAPITALĂ EUROPEANĂ,
SLOGAN,
/actualitate/sloganul-proiectului-cluj-napoca-capitala-europeana-a-tineretului-cel-mai-mare-festival-din-europa-13540602
13540602
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.