Situaţie dramatică în spitalele din România. Vlad Voiculescu anunţă măsuri de ULTIMĂ ORĂ

Autor: Cosmin Pirv Postat la 04 aprilie 2021 698 afişări

Situaţie dramatică în spitalele din România. Vlad Voiculescu anunţă măsuri de ULTIMĂ ORĂ

Ministrul Sănătăţii a anunţat că unele operaţii ar putea fi amânate pentru că personalul medical se va concentra în perioada următoare pe tratarea pacienţilor cu Covid-19. Acesta a anunţat că urgenţele non-Covid vor fi preluate şi de alte spitale de cronici.

Ministrul Sănătăţii a anunţat „concentrarea tuturor forţelor în perioada următoare pe îngrijirea pacienţilor cu Covid-19. Asta, da, ar putea să însemne amânarea unor operaţii elective, unor proceduri elective, asta ar putea să însemne că anumite spitale, respectiv anumite secţii, o anumită parte a resurselor umane vor fi concentrate pe tratamentul pacienţilor cu Covid-19”.

Vlad Voiculescu a mai spus duminică, într-o conferinţă de presă, că urgenţele de patologie non-Covid vor fi direcţionate către alte spitale „care până în prezent nu au oferit îngrijire de urgenţă. Cu alte cuvinte, anumite spitale de cronici, deşi au baza umană şi materială pentru îngrijirea urgenţelor nu au făcut-o intotdeauna. Va trebui un efort din partea acestor spitale”.

Acesta a precizat că este vorba de spectale cu specialităţi precum Ortopedie, ORL, Urologie sau Chirurgie.

Vlad Voiculescu a solicitat de asemenea o implicare mai mare a reţelelor de spitale ale MAI, SRI, MApN şi Transporturi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vlad voiculescu,
operaţii,
amânate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.