Sindicaliştii Federaţiei Sanitas protestează la ministerele Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor

Autor: Livia Ispas, Andrei Dumitrescu Postat la 07 aprilie 2015 38 afişări

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas protestează, marţi, la sediile ministerelor Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor, cerând creşterea veniturilor tuturor angajaţilor din sănătate şi din asistenţă socială, acordarea sporurilor şi finanţarea adecvată a unităţilor sanitare de stat.

Protestatarii spun că reprezentanţii celor trei ministerele nu au găsit nici până în prezent soluţii pentru revendicările lor, care vizează în principal creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din sistemul sanitar, de asistenţă socială şi asistenţă medico-socială, elaborarea unui nou regulament de sporuri, definitivarea şi punerea în aplicare a legislaţiei de salarizare specifică sistemului sanitar şi de asistenţă socială.

La fiecare dintre cele trei ministere s-au adunat aproximativ 100 de sindicalişti, care vor protesta aproximativ două ore. Delegaţii ale protestatarilor vor lăsa la cele trei ministere lista cu revendicările lor.

Protestatarii mai cer asigurarea unei finanţări adecate a unităţilor sanitare de stat, reglementarea funcţionării reţelei de medicină şcolară, respectarea normativelor de personal şi rezolvarea situaţiei Contractului Colectiv de Muncă pentru sectorul "Sănătate. Activităţi sanitar-veterinare" de către Consiliul Naţional Tripartit.

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas acuză Ministerul Sănătăţii că nu respectă prevederile acordului încheiat în 7 aprilie 2014 şi susţin că negocierile purtate la semnarea acordului cu reprezentanţii MS, dar şi cu cei ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, nu şi-au găsit o rezolvare favorabilă până în prezent.

Sindicaliştii atrag atenţia reprezentanţilor celor trei ministere că tergiversarea rezolvării problemelor care persistă de mult timp în sistemul sanitar va duce atât la proteste sindicale organizate sau spontate, cât şi "la o stare amplă de nemulţumire a beneficiarilor serviciilor oferite de către unităţile sanitare de stat".

Federaţia Sanitas anunţa, la sfârşitul lunii octombrie 2012, că în urma discuţiilor cu premierul Victor Ponta s-a stabilit ca din ianuarie 2015 să fie majorate cu 100 de lei salariile tuturor angajaţilor din sănătate şi din asistenţă socială, nu doar cele sub plafonul de 1.500 de lei, aşa cum se discutase în iunie, la Ministerul Finanţelor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SANITAS,
PROTESTE,
MINISTERE
/actualitate/sindicalistii-federatiei-sanitas-protesteaza-la-ministerele-sanatatii-muncii-si-finantelor-14110343
14110343
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.