“Sinceră să fiu, duc dorul României. Vreau să mă întorc”, mesajul emoţionant al Cătălinei, o tânără care munceşte de 14 ani în străinătate

Postat la 09 noiembrie 2017 460 afişări

Cătălina Grigore, o tânără din Dorohoi, în vârstă de 33 de ani, lucrează din 2003 ca asistent de farmacie în Atena. Ea povesteşte că i-a fost foarte greu să se acomodeze şi mai ales să înveţe limba şi că oricât de bine i-ar merge peste hotare, tot ar vrea să se întoarcă acasă.

“Sinceră să fiu, duc dorul României. Vreau să mă întorc”, mesajul emoţionant al Cătălinei, o tânără care munceşte de 14 ani în străinătate

“La început a fost foarte greu. Limba mi se părea foarte grea. Credeam că nu voi reuşi niciodată să o învăţ! Studiile le-am făcut în România, practica la fel, aşa că, întorcându-mă aici, fiind alt sistem a trebuit să o iau de la zero.

Intre timp, învăţând limba greacă, mi s-a oferit ocazia să lucrez ca asistent la farmacia la care sunt şi acum. Ştiind că diploma este recunoscută în străinătate, după câteva luni bune am reuşit să o recunosc. Aşadar, un nou start. Noi reguli, noi termeni, alt mod de lucru. Colegele m-au ajutat, am trecut cu brio perioada de probă şi am rămas în sistem”, a spus Cătălina Grigore, citată de observator.tv

“Sinceră să fiu, duc dorul României. S-au schimbat multe…Din perioada în care studiam acolo, salariile de acum sunt destul de bune, chiar ajung la cele primite de noi, aici, care au scăzut foarte mult din cauza crizei şi situaţiei financiare precare cu care se confruntă Grecia. Nu sunt de-acord cu monopolul lanţurilor farmaceutice şi pentru că în momentul de faţă cei care vor să-şi deschidă ceva pe cont propriu sunt nevoiţi să se ducă la sate. Nu sunt de-acord cu targhetul impus angajaţilor, prin care în funcţie de vânzări ţi se stabileşte salariul.

Nu poţi băga pe gât oamenilor medicamentele. Mi-as dori să se schimbe toate astea şi să se încerce un trai mai bun pentru toţi oamenii, indiferent de studii sau poziţie socială! Pentru mine România înseamnă ACASĂ…familie… linişte…Cele mai frumoase amintiri, chiar dacă aproape jumătate din viaţa mea mi-am petrecut-o aici. Vreau la un moment dat să mă întorc de tot în ţară.”, a spus Cătălina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tanara,
fiu,
strainatate,
mesaj,
munca,
farmacie,
limba,
alegere,
atena

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.