Simona Halep, desemnată a treia cea mai populară jucătoare de tenis din 2016

Autor: Iulian Coşuleţu Postat la 11 decembrie 2016 88 afişări

Simona Halep se clasează pe poziţia a treia în topul celor mai populare jucătoare de tenis pe site-ul WTA în 2016. Deşi Simona ocupă un loc mai mult decât onorabil, ştirile despre ea au fost mai puţin citite decât în 2015, atunci când românca a fost declarată cea mai populară tenismenă a lumii.

Asociaţia Tenisului Feminin (WTA) a anunţat că Halep este a treia cea mai populară jucătoare din 2016. Cele două sportive care de-a lungul sezonului au strâns mai multe click-uri decât Halep sunt Angelique Kerber (Germania, locul 1 în topul popularităţii) şi Serena Williams (SUA, locul 2 în topul popularităţii).

Au făcut diferenţa performanţele atinse de Kerber în 2016, sportiva care a devansat-o pe Serena în ierarhia mondială cucerind două titluri de Grand Slam, la Australian Open şi US Open. De asemenea, Serena Williams a intrat în istorie după triumful de la Wimbledon, egalând-o pe Steffi Graf la numărul de Grand Slam-uri câştigate (22).

Halep a reuşit şi ea rezultate notabile în sezonul recent încheiat, cucerind trei turnee WTA: Madrid, Bucureşti şi Montreal. Simona nu este singura româncă inclusă în clasamentul click-urilor, aici făcându-şi loc şi Monica Niculescu (locul 49) şi Irina Begu (locul 42). Top 10 arată astfel:

1. Angelique Kerber (Germania)

2. Serena WIlliams (SUA)

3. Simona Halep (România)

4. Agnieszka Radwanska (Polonia)

5. Garbine Muguruza (Spania)

6. Eugenie Bouchard (Canada)

7. Johanna Konta (Marea Britanie)

8. Karolina Pliskova (Cehia)

9. Monica Puig (Puerto Rico)

10. Viktoria Azarenka (Belarus)

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIMONA HALEP,
WTA,
ANGELIQUE KERBER

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.