Simona Halep a pierdut un loc în clasamentul WTA după Australian Open

Autor: Rafael Hekman Postat la 22 februarie 2021 53 afişări

Naomi Osaka, învingătoarea de la Australian Open, a făcut schimb cu Simona Halep în clasamentul asociaţiei profesioniste de tenis feminin (WTA). Japoneza a urcat de pe 3 pe 2, în timp de Simona Halep ocupă acum al treilea loc pe podium.

Simona Halep a pierdut un loc în clasamentul WTA după Australian Open

Odată cu încheierea turneului de Grand Slam de la Melbourne au fost actualizate şi clasamentele mondiale ATP (masculin) şi WTA (feminin).

După înfrângerea suferită de Halep în faţa Serenei Williams, coroborată cu câştigarea trofeului de către japoneza Naomi Osaka, cele două au făcut schimb de locuri în clasament. Astfel că, Osaka a urcat un loc, datorită celor 2.000 de puncte primite pentru performanţa de la antipozi, acumulând un total de 7835 de puncte, în timp ce românca a ajuns pe locul 3, cu 7.255 de puncte.

La vârful clasamentului, aceasta este singura moficicare, Asleigh Barty rămânând pe mai departe lider, cu 9.186 de puncte.

Celelalte modificări din top 10 sunt accederea Serenei Williams pe locul 7, de pe 11, şi coborârea Aryney Sabalenka şi a Petrei Kvitova câte unul, respectiv 2 locuri.

A ieşit din top 10 Kiki Bertens, care e acum pe locul 11.

La masculin, topul e condus în continuare de Novak Djokovic, urmat pe doi de Rafael Nadal şi pe 3 de proaspătul finalist de la Melbourne, rusul Daniil Medvedev, care a făcut schim de locuri cu Dominic Thiem, care e acum pe 4.

În rest, top 10 la masculin nu a suferit nici o modificare de ierarhie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
halep,
wta,
osaka

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.