Shinzo Abe promite să "tranşeze cu fermitate" chestiunea nord-coreeană

Postat la 23 octombrie 2017 60 afişări

Shinzo Abe, premierul Japoniei a declarat că sarcina sa imediată este să "tranşeze cu fermitate" chestiunea nord-coreeană, la câteva ore după ce sondajele la ieşirea de la urne au indicat o victorie categorică a partidului său în scrutinul legislativ care a avut loc duminică, informează BBC News.

Shinzo Abe promite să "tranşeze cu fermitate" chestiunea nord-coreeană

"Aşa cum am promis la alegeri, sarcina mea imediată este să tranşez cu fermitate chestiunea nord-coreeană" a declarat premierul.

"Pentru asta este nevoie de o diplomaţie puternică", a adăugat Abe, care convocat alegeri anticipate în încercarea de a obţine un mandat mai solid pentru gestionarea mai multor "crize" cu care se confruntă ţara sa, printre care şi intensificarea ameninţării nord-coreene.

Sondajele de opinie la ieşirea de la urne indică faptul că Partidul Liberal Democrat (LDP) şi partenerul de coaliţie Komeito ar urma să câştige 312 locuri în Camera Reprezentanţilor, menţinându-şi astfel majoritatea de două treimi în camera inferioară a Parlamentului nipon.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.