Sfatul de aur al unui milionar self-made pentru cei ce vor să facă avere: Este extraordinar de important să faceţi acest lucru

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 26 aprilie 2023 19710 afişări

Sfatul de aur al unui milionar self-made pentru cei ce vor să facă avere: Este extraordinar de important să faceţi acest lucru

Ramit Sethi, milionar self-made şi starul documentarului Netflix „How to get rich” vine cu un sfat important pentru cei tineri, aflaţi la început de drum şi care vor să evolueze financiar şi să facă avere, scrie CNBC.

Tinerii abia ieşiti din băncile liceului sunt puşi faţă în faţă cu obligaţia de a-şi gestiona cât mai bine posibil banii, dar şi cu nevoia de a-şi finaliza studiile şi eventual de a avea propria locuinţă.

„Cel mai bun sfat al meu pentru persoanele în vârstă de 20 de ani, când vine vorba de bani, este creeze un sistem de investiţii constante, pentru că acestea se pot transforma în timp în baza propriei averi”, a declarat milionarul.

Cei aflaţi la început de drum se pot confrunta cu o serie de probleme multiple – câştigul salarial care nu este pe măsura asteptărilor, dubii în privinţa alegerilor pofesionale sau datorii – însă au de partea lor un factor extraordinar de important: timpul. De aceea este esenţial ca ei să înceapă să investească cât mai curând posibil, chiar şi sume mici de bani, cu condiţia ca investiţia să se deruleze în mod continuu.

În general, cu câţi mai mult bani se investesc, cu atât şansele unei persoane de a construi o avere şi a deveni independentă financiar se măresc. Dobânzile pentru investiţii precum depozitele bancare sau acţiunile cresc în timp şi oferă o perspectivă reală de a accesa o formă de venit pasiv.

Pe scurt, cu cât investitorul îşi menţine banii în investiţie, cu atât suma va creşte.

Chiar dacă bursa nu se află mereu plus, iar turbulenţele economice o pot tulbura, din punct de vedere istoric ea şi-a revenit mereu. Investind din timp, şansele ca sumele pierdute în timpul unei crize să crească sunt solide şi realiste.

Crearea unui sistem automatizat de investiţie, se poate transforma într-un obicei. Acesta poate fi demarat chiar şi prin intermediul jobului, dacă investitorul decide ca o parte din salariu să fie direct virată în contul său de investiţii.

„Dacă vă număraţi printre cei de 20 de ani, aveţi o oportunitate extraordinară în faţă, chiar dacă veniturile dvs. nu sunt chiar atât de mari. Pe măsură ce avansezi în carieră şi venitul tău creşte, poţi investi şi mai mulţi bani, mărind şansele să faci avere”, a mai spus milionarul.

Al doilea sfat al milionarului pentru cei tineri sună aşa: Încercaţi să vă şi distraţi puţin.

Este important să faci tot posibilul pentru a deveni sigur şi indepedent financiar, dar este la fel de important ca investitorul să profite de timpul, energia şi oportunităţile care apar în această perioadă.

„Dacă e să privesc puţin în urma, unul dintre regretele mele este că am uitat să mă relaxez ceva mai mult”, a declarat Ramit Sethi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avere,
important,
milionar,
aur,
bani,
timp,
investitii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.