Sergio Mattarella este candidatul Partidului Democrat pentru funcţia de preşedinte al Italiei

Autor: Mihai Draghici Postat la 29 ianuarie 2015 49 afişări

Premierul Italiei, Matteo Renzi, i-a îndemnat pe colegii din Partidul Democrat (PD, centru-stânga) să voteze candidatura judecătorului constituţional Sergio Mattarella pentru funcţia de preşedinte al ţării, relatează AFP.

Într-un discurs rostit în faţa marilor electori cu câteva ore înainte de primul tur, Renzi a propus candidatura lui Sergio Mattarella, un creştin-democrat care nu prea este cunoscut de marele public.

În anul 2013, candidatura lui Romano Prodi fusese aprobată, dar în funcţia de preşedinte a fost ales Giorgio Napolitano.

"Dacă Partidul Democrat prezintă o candidatură, aceasta este personalitatea căreia îi oferim credibilitate", a insistat Renzi.

"Nu va exista un alt candidat al Partidului Democrat", a subliniat premierul italian.

Născut la Palermo în urmă cu 73 de ani, Sergio Mattarella - fiul unui lider istoric creştin-democrat şi fratele unui preşedinte al regiunii Sicilia asasinat de Mafie în 1980 - a fost parlamentar timp de 25 de ani şi ministru de cinci ori. Din anul 2011, Mattarella este judecător al Curţii Constituţionale italiene.

Pentru alegerea preşedintelui Italiei, în primele trei tururi este necesară o majoritate de două-treimi (672 de voturi ale marilor electori). În turul al patrulea va fi nevoie de o majoritate de 505 voturi. Partidul Democrat are 415 voturi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
ALEGERI,
PREŞEDINTE
/actualitate/sergio-mattarella-este-candidatul-partidului-democrat-pentru-functia-de-presedinte-al-italiei-13793744
13793744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.