Senatorul Florin Câţu: Guvernul pregăteşte o nouă taxă, pentru companiile din sectorul financiar-bancar

Postat la 30 august 2017 53 afişări

Guvernul pregăteşte o nouă taxă, care va fi aplicată pentru toate companiile din sectorul financiar-bancar, care ar urma să fie de 0,5%, aplicabilă pe activele băncilor, asigurătorilor şi IFN-urilor, a spus Florin Cîţu, membru în comisia Buget Finanţe, în cadrul emisiunii ZF Live.

Senatorul Florin Câţu: Guvernul pregăteşte o nouă taxă, pentru companiile din sectorul financiar-bancar

”Problema cea mai mare pentru acest Guvern o reprezintă execuţia bugetară, lipsa banilor la buget. Totul începe o campanie de demonizare a unui sector, bancar sau pensii, iar după ce ai pregătit, vii cu o taxă, pe care societatea o acceptă, pentru că ei sunt cei răi. O să vină o taxă pe cifra de afaceri, pentru tot sistemul financiar bancar, din ce am înţeles de 0,5%, aplicată pe active”, a spus senatorul PNL.

Cîţu spune că premierul Tudose are câteva variante pentru Pilonul II de pensii: comisionul administratorilor, contribuţia plătită pentru pilonul II, etc. Comisioanele pentru administrare în România sunt printre cele mai mici din lume. Media randamentelor anuale a fost în jur de 10% în ultimii 8 ani.

”Este clar că e nevoie de aceşti bani şi nu se vor opri acolo. TVA-ul nu se mai reduce la 18% de anul viitor. Şi nu cred că se va opri acolo, cred că TVA-ul va creşte spre 20-21%, unde este media europeană. O altă taxă care este deja în programul de guvernare: taxa de solidaritate, este acolo, ca şi taxa pe cifră de afaceri”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.