Şeful Nokia nu renunţă la bonusul de 19 milioane de euro acordat din greşeală, din cauza divorţului

Autor: Marius Oncu Postat la 26 septembrie 2013 54 afişări

Fostul director general al Nokia Stephen Elop a refuzat să să renunţe integral sau cel puţin la o parte din câştigurile de 18,8 milioane euro la care are dreptul în urma vânzării diviziei de telefoane mobile a grupului finlandez către Microsoft, motivând că se află în proces de divorţ.

Şeful Nokia nu renunţă la bonusul de 19 milioane de euro acordat din greşeală, din cauza divorţului

Surse apropiate Nokia au declarat că, odată cu amplificarea presiunilor exercitate de politicieni finlandezi pe parcursul weekendului, inclusiv de către premier, preşedintele Nokia, Risto Siilasmaa, l-a întrebat pe Elop dacă ar renunţa la o parte sau la întreaga sumă primită.

Potrivit unei surse apropiate situaţiei şi cotidianului finlandez Helsingin Sanomat, Elop i-a spus lui Siilasmaa că nu poate renunţa la bani, întrucât se află în proces de divorţ.

Nokia a transmis că nu comentează asupra acestei chestiuni.

Board-ul Nokia şi Elop au intrat puternic în atenţia presei şi opiniei publice din Finlanda, din cauza pachetului financiar mare acordat fostului director general. Criticile la adresa lui Elop au atins un punct culminant sâmbătă, când premierul, Jyrki Katainen, a afirmat că beneficiile acordate fostului director sunt "scandaloase".

Preşedintele Nokia, care a apărat suma acordată lui Elop într-un comunicat vineri, a fost nevoit să admită săptămâna aceasta că a indus în eroare opinia publică prin afirmaţiile că Elop are un contract asemănător cu cele ale predecesorilor săi.

Microsoft, care preia operaţiunile de telefoane mobile ale Nokia pentru 5,44 miliarde de euro şi este fostul dar şi viitorul angajator al lui Elop, plăteşte 70% din pachetul financiar de 18,8 milioane de euro.

În cadrul contractului cu Microsoft, Elop a demisionat din funcţia de director general al Nokia, urmând să conducă divizia de telefoane mobile în cadrul grupului american. Înainte de a veni la conducerea Nokia, Elop a avut funcţia de vicepreşedinte al Microsoft, responsabil de divizia Office.

Elop este considerat drept principalul candidat la înlocuirea lui Steve Ballmer ca director general al Microsoft. Ballmer a anunţat în august că se va retrage din funcţie în termen de 12 luni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NOKIA,
ELOP,
BENEFICII
/actualitate/seful-nokia-nu-renunta-la-bonusul-de-19-milioane-de-euro-acordat-din-greseala-din-cauza-divortului-11401248
11401248
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.