Şeful agenţiei de privatizare din Grecia este forţat să demisioneze după doar câteva luni în funcţie

Autor: Ioana Nita Postat la 11 martie 2013 19 afişări

Şeful agenţiei de privatizare din Grecia Takis Athanasopoulos şi un înalt oficial din Ministerul de Finanţe, George Mergos, au demisionat după ce au fost acuzaţi de neglijenţă în serviciu în calitate de membri ai boardului companiei energetice de stat, scrie The Wall Street Journal.

Şeful agenţiei de privatizare din Grecia este forţat să demisioneze după doar câteva luni în funcţie

Şeful agenţiei de privatizare din Grecia Takis Athanasopoulos şi un înalt oficial din Ministerul de Finanţe, George Mergos, au demisionat după ce au fost acuzaţi de neglijenţă în serviciu în calitate de membri ai boardului companiei energetice de stat, scrie The Wall Street Journal. Cei doi demnitari au fost acuzaţi de autorităţile elene că s-au grăbit în anul 2007 să autorizeze construirea unei centrale electrice în sudul insulei Evia, care a adus pierderi de 100 milioane euro statului. Investiţia, în valoare de 250 milioane euro, a fost afectată de întârzierile privind stabilirea unei conexiuni a reţelei de gaze cu centrala, care au dus la plata unor penalităţi de către stat. Procurorii greci susţin că atunci când a autorizat construirea centralei consiliul companiei PPC era conştient de faptul că ar putea exista întârzieri. Într-o scrisoare adresată ministrului de finanţe Yannis Stournaras, şeful agenţiei de privatizare a menţionat că investigaţia îi dă posibilitatea de a demonstra că interesele PPC şi ale statului au fost respectate în tota­litate. Mergos, secretar general în Ministerul de Finanţe, a precizat că demisionează din „motive etice“ şi că nu a fost prezent la întâlnirea consiliului PPC când a fost luată decizia privind centrala electrică din Evia.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-agentiei-de-privatizare-din-grecia-este-fortat-sa-demisioneze-dupa-doar-cateva-luni-in-functie-10659352
10659352
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.