Şefii IBM renunţă la bonusuri, după scăderea veniturilor companiei în 2013

Autor: Vlad Popescu Postat la 22 ianuarie 2014 58 afişări

Directorii executivi ai IBM au renunţat la bonusurile aferente anului 2013, după ce compania a raportat venituri în scădere cu 5,5% pentru ultimele trei luni ale anului trecut, la 27,7 miliarde de dolari, al şaptelea trimestru consecutiv de declin.

Piaţa aştepta venituri de 28,3 miliarde de dolari, potrivit unui sondaj Bloomberg în rândul analiştilor de pe Wall Street.

IBM este cel mai mare furnizor de servicii IT din lume. Operaţiunile hardware ale companiei - servere şi echipamente pentru stocarea de date - se confruntă cu scăderea cererii, pe măsură ce companiile renunţă la investiţiile în infrastructură proprie, preferând să utilizeze servicii de tip cloud.

Grupul american şi-a consolidat oferta în zona serviciilor de cloud, restructurând totodată diviziile cu probleme. Aceste măsuri au început să dea rezultate, însă rezultatele de anul trecut au determinat conducerea companiei să renunţe la bonusuri, potrivit directorului general al IBM, Ginni Rometty.

Compania chineză Lenovo, cel mai mare producător de PC-uri la nivel mondial, discută preluarea diviziei de servere low-end a IBM, potrivit informaţiilor publicate în presa internaţională la începutul acestei săptămâni.

În pofida scăderii vânzărilor, profitul IBM a depăşit estimările pieţei în trimestrul al patrulea al anului trecut, urcând cu 6%, la 6,2 miliarde de dolari.

Pe ansamblul anului 2013, veniturile IBM au scăzut cu 4,6%, la 99,7 miliarde de dolari, iar profitul net a stagnat la circa 16 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IBM,
VENITURI,
BONUSURI
/actualitate/sefii-ibm-renunta-la-bonusuri-dupa-scaderea-veniturilor-companiei-in-2013-11942835
11942835
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.