Secretarul american al Trezoreriei: Întreruperea finanţărilor de care beneficiază SI este un demers complicat

Autor: Gaidau Ion Postat la 18 septembrie 2014 46 afişări

Secretarul american al Trezoreriei, Jack Lew, a anunţat, miercuri, că Washingtonul şi comunitatea internaţională colaborează pentru "tăierea" finanţărilor de care beneficiază gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), un obiectiv pe care l-a calificat ca fiind "complicat".

"Este foarte important să colaborăm cu partenerii noştri din lume cu scopul de a identifica şi de a încerca să tăiem atât cât este posibil fluxul de finanţări" de care beneficiază SI, a declarat Lew în cursul unei conferinţe la Univesitatea California din Los Angeles.

"Este un demers complicat din cauza lipsei de transparenţă, atât cu privire la originea banilor, cât şi cu privire la modalităţile prin care aceştia ajung la ei", a adăugat el oferind răspuns la întrebarea unui student.

"Dar noi lucrăm în acest sens şi facem tot posibilul pentru a limita aceste fluxuri de finanţare", a dat asigurări el.

Gruparea SI, apărută în contextul conflictului sirian în primăvara lui 2013, a ocupat teritorii în Siria şi Irak, unde a preluat controlul asupra infrastructurii petroliere. Statele Unite au făcut apel la crearea unei coaliţii internaţionale contra SI şi şi-au afişat hotărârea de a viza "sanctuare" în Siria ale grupării.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
JIHADIŞTI,
FINANŢĂRI
/actualitate/secretarul-american-al-trezoreriei-intreruperea-finantarilor-de-care-beneficiaza-si-este-un-demers-complicat-13292163
13292163
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.