Se schimbă Codul Rutier: AMENZI URIASE dacă îţi cumperi maşină second hand şi nu anunţi

Postat la 22 iulie 2017 432 afişări

Se schimbă Codul Rutier. Un proiect de Ordonanţă de urgenţă prevede reguli mult mai drastice la cumpărarea maşinilor la mâna a doua.

Se schimbă Codul Rutier: AMENZI URIASE dacă îţi cumperi maşină second hand şi nu anunţi

În cazurile în care se schimbă proprietarul unei maşini, Codul rutier va stabili că va exista o perioadă fixă în care noul proprietar să fie obligat să notifice autorităţilor tranzacţia.

În caz contrar, înmatricularea automobilului va fi suspendată automat, iar cel care va circula cu acesta va risca o amendă de până la 2.900 de lei. Măsura este prevăzută într-un proiect de act normativ iniţiat recent de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prezentat de AvocatNet.ro.

Circularea pe drumurile publice cu maşinile a căror înmatriculare a fost suspendată va fi interzisă şi va putea fi sancţionată cu amenzi drastice, se mai arată în proiectul de Ordonanţă de urgenţă.

Suspendarea înmatriculării unui automobil va interveni, în principal, atunci când, în urma achiziţionării unei maşini, noul proprietar nu anunţă autorităţile despre tranzacţie. Concret, noul deţinător va trebui să anunţe tranzacţia printr-o solicitare de transmitere în evidenţele oficiale a dreptului de proprietate asupra automobilului în maximum 90 de zile de la cumpărare.

„În situaţia în care noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termenul prevăzut la alin (4) (90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului - n. red.), înmatricularea vehiculului se suspendă de drept până la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietare. În cazul în care până la transcriere intervin transmiteri succesive ale dreptului de proprietate asupra vehiculului, termenul (...) curge de la data primei transmiteri a dreptului de proprietate”, este explicat în proiectul de OG, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.