Se redeschid şcolile în punctul zero al pandemiei de Covid-19

Autor: Emanuel Dumitru Postat la 30 august 2020 59 afişări

Oraşul Wuhan îşi va redeschide marţi toate şcolile şi grădiniţele, potrivit The Jakarta Post. Primăria a sfătuit elevii să poarte măşti pe drumul spre şi de la şcoală şi să evite, pe cât posibil, mijloacele de transport în comun.

Se redeschid şcolile în punctul zero al pandemiei de Covid-19

Autorităţile locale din Wuhan, punctul zero al pandemiei de COVID-19 şi oraşul chinez cel mai afectat de coronavirus, au anunţat că şcolile şi grădiniţele se vor redeschide marţi.

Nu mai puţin de 2.842 de instituţii de învăţământ din oraş urmează să-şi deschidă porţile pentru aproape 1,4 milioane de elevi la începerea semestrului de toamnă, a anunţat vineri administraţia locală. Universitatea din Wuhan s-a redeschis luni.

Primăria a anunţat că a elaborat planuri de urgenţă pentru a reveni la predarea online în cazul în care nivelul de risc se modifică şi a sfătuit elevii să poarte măşti pe drumul spre şi de la şcoală şi, dacă este posibil, să evite transportul public.

Şcolilor li s-a cerut să se aprovizioneze cu echipamente de control a bolii şi să efectueze exerciţii şi sesiuni de instruire, prin care elevii să fie pregătiţi în cazul apariţiei unor noi focare. De asemenea, şcolile trebuie să limiteze adunările în masă şi să prezinte rapoarte zilnice autorităţilor sanitare.

Oraşul din China centrală, de unde se crede că a plecat epidemia COVID-19, a fost închis pentru mai mult de două luni de la sfârşitul lunii ianuarie. Numărul morţilor din oraş, 3.869, reprezintă mai mult de 80% din totalul persoanelor decedate din cauza virusului la nivelul întregii ţări.

Wuhan a revenit la normal din aprilie, când restricţiile au fost ridicate, şi nu a raportat nici o nouă transmitere locală a coronavirusului din data de 18 mai.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
redeschid,
şcoli,
wuhan

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.