Scutaru: Declaraţiile Victoriei Nuland sunt o palmă pentru Victor Ponta şi corupţia din PSD

Autor: Cristian Fierbinţeanu Postat la 03 octombrie 2014 91 afişări

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru, afirmă că declaraţiile "deosebit de dure" ale subsecretarului de Stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland, referitoare la comportamentul unor lideri din Europa Centrală reprezintă o palmă dată guvernării Ponta.

"Declaraţiile deosebit de dure ale doamnei Victoria Nuland, Asistent al Secretarului de Stat pentru Eurasia, referitoare la comportamentul unor lideri din Europa Centrală, care promovează atacurile la adresa societăţii civile, ştirbesc independenţa presei, ignoră Parlamentul şi încurajează corupţia, reprezintă o palmă dată guvernării Ponta. Iată că la o săptămână de la întâlnirea pe care liderul PSD a avut-o cu Victoria Nuland la New York, vizita din SUA fiind prezentată de propaganda lui Ponta drept un mare succes al noului ,«geniu din Carpaţi», premierul Ponta primeşte o adevărată palmă de la înaltul demnitar american", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit lui Scutaru, guvernarea prin ordonanţe de urgentă şi ignorarea Parlamentului, dar mai ales protejarea corupţilor din propriul partid, sunt adevăratele realizări ale lui Victor Ponta, din cauza căruia imaginea României are de suferit pe plan internaţional.

"Afirmaţiile grave ale diplomatului american arată câte parale face în mod real Ponta în SUA, comportamentul sau duplicitar fiind o ruşine pentru România. Domnule Ponta, cereţi, în calitate de lider al PSD şi al coaliţiei majoritare, convocarea Parlamentului pentru ca deputaţii şi senatorii să poată aviza începerea urmăririi penale pentru foştii miniştri PSD implicaţi în scandalul de corupţie «Microsoft România». Nu vă mai apăraţi corupţii din PSD. Puneţi în dezbaterea Camerei Deputaţilor legea amnistiei şi graţierii pentru a fi respins definitiv acest proiect păgubos pentru imaginea ţării şi buna funcţionare a statului de drept. Aveţi curajul să dezbateţi în Senat OUG 55, ordonanţa traseismului politic, nu o mai dosiţi prin sertare", se mai arată în comunicat.

Scutaru precizează că premierul ar arăta, astfel, că nu minte când vorbeşte despre libertatea justiţiei şi apărarea statului de drept, că nu fraudează alegerile prezidenţiale. "În lipsa unor asemenea demersuri concrete în Parlament, unde deţineţi o majoritate consistentă, dovediţi că de fapt singura preocupare sincera pe care o aveţi este protejarea baronilor roşii certaţi cu legea şi eliberarea din închisoare a lui Voiculescu şi Duicu", mai afirmă liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor.

Subsecretarul de Stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland, a criticat joi liderii central-europeni care profită de apartenenţa la UE şi NATO dar ignoră valorile democratice, precum şi protejarea oficialilor corupţi de urmărirea judiciară, fără a nominaliza explicit vreo ţară.

"La fel cum lucrăm împreună pentru a apăra valorile noastre la nivel extern, trebuie să le fortificăm şi la nivel intern. În Europa Centrală de astăzi, aş spune că ameninţările interne la adresa democraţiei şi libertăţii sunt la fel de îngrijorătoare. În această regiune, cele două cancere, regresul democratic şi corupţia, ameninţă visul pentru care atât de multe persoane au muncit începând din 1989. Şi, vedem lideri din regiune care în timp ce culeg beneficiile apartenenţei la NATO şi UE, par să fi uitat valorile pe care se bazează aceste instituţii", a afirmat oficialul american.

"Aşa că astăzi îi întreb pe aceşti lideri: Cum puteţi dormi sub umbrela Articolului 5 al NATO noaptea, în timp ce ziua promovaţi "democraţia neliberală", încurajaţi naţionalismul, impuneţi restricţii presei sau demonizaţi societatea civilă! Pun aceeaşi întrebare şi în legătură cu cei care protejează oficialii corupţi de urmărirea judiciară, evitând Parlamentul atunci când este convenabil pentru ei sau fac afaceri care cresc dependenţa ţărilor lor de o sursă de energie în pofida politicii declarate de diversificare", a adăugat Nuland.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SCUTARU,
PONTA,
NULAND
/actualitate/scutaru-declaratiile-victoriei-nuland-sunt-o-palma-pentru-victor-ponta-si-coruptia-din-psd-13364265
13364265
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.