Schimbări la Codul Rutier. Klaus Iohannis a semnat legea

Postat la 25 iulie 2023 379 afişări

Schimbări la Codul Rutier. Klaus Iohannis a semnat legea

Schimbări la Codul Rutier, o veste bună pentru toţi şoferii, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care a promulgat Legea 254/2023.

Sunt schimbări la Codul Rutier. Această modificare permite şoferilor să conteste o amendă inclusiv la judecătoria pe raza căreia îşi au domiciliul, în condiţiile în care, până recent, spre exemplu, un şofer din Bucureşti dacă primea o amendă la Constanţa trebuia să se ducă la judecătoria pe raza căreia fusese amendat pentru a contesta sancţiunea.

Practic, procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor rutiere pot fi contestate şi la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul, nu doar pe lângă judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta, aşa cum era până acum.

„Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul”, prevede noua lege, potrivit avocatnet.ro.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
klaus iohannis,
lege,
rutier

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.