Schimbare importantă la Ford: directorul general Mark Fields va fi înlocuit de Jim Hackett, şeful diviziei de maşini autonome

Postat la 22 mai 2017 59 afişări

Ford Motor Co îl va înlocui pe directorul general Mark Fields cu Jim Hackett, un specialist care conduce divizia de maşini autonome şi ridesharing a producătorului american, potrivit surselor citate de Reuters şi Bloomberg.

Schimbare importantă la Ford: directorul general Mark Fields va fi înlocuit de Jim Hackett, şeful diviziei de maşini autonome

Producătorul de maşini va anunţa luni că Mark Fields se va retrage, iar Jim Hackett va avansa din poziţia de director al unităţii Smart Mobility a Ford, potrivit unei surse citate de Bloomberg. Hackett a fost director executiv al producătorului de mobilă Steelcase timp de 20 de ani.

Comisia Ford a pus presiune pe Fields, luna aceasta, înainte de întâlnirea anuală a acţionarilor, unde investitorii au tras la răspundere managementul pentru performanţa slabă a cotaţiilor. Acţiunile Ford au scăzut cu 37% în ultimii trei ani în care Fields a fost director executiv, scăzând şi capitalizarea de piaţă a companiei şi ajungând în urma Tesla. Producătorul de maşini a anunţat un program voluntar de achiziţie a unei părţi din companie, intenţionând să reducă costurile.

Mai mult, Ford îl înlocuieşte pe directroul de comunicaţii al lui Fiels, Ray Day, cu Mark Truby, un fost reporter care a condus departamentul de comunicaţii al Ford din Asia, potrivit sursei citate de Bloomberg.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.