Scandalul de la Nissan se prelungeşte. Hiroto Saikawa, CEO al companiei, va demisiona, în urma scandalului plăţilor necuvenite

Postat la 09 septembrie 2019 89 afişări

Directorul general al Nissan, Hiroto Saikawa, va demisiona săptămâna viitoare, ca urmare a scandalului plăţilor necuvenite pe care le-a încasat, relatează BBC.

Scandalul de la Nissan se prelungeşte. Hiroto Saikawa, CEO al companiei, va demisiona, în urma scandalului plăţilor necuvenite

Anunţul a fost făcut după înâlnirea de luni a consiliului de administraţie al companiei, care i-a cerut lui Saikawa să demisioneze.

Anterior, Saikawa a declarat presei japoneze că este dornic să predea ştafeta, întrebat fiind în privinţa demisiei.

Preşedintele consiliului de administraţie, Yasushi Kimura, a declarat reporterilor că Saikawa va renunţa la funcţie pe 16 septembrie. "După discuţia consiliului de administraţie, comitetul i-a cerut domnului Saikawa să renunţe la poziţia de director executiv. Domnul Saikawa a acceptat acest lucru", a spus Kimura.

Nissan speră să găsească un înlocuitor până la sfârşitul lunii viitoare. COO Yasuhiro Yamauchi va prelua temporar funcţia.

Şeful Nissan a admis că a primit sume prea mari de bani în cadrul schemei de compensaţii a companiei, dar a respins ideea unei infracţiuni.

El este acuzat că a primit în 2013 sute de mii de dolari drept plăţi suplimentare, în acţiuni.

Aceasta este cel mai recent scandal dintr-o serie care afectează producătorul japonez de automobile şi care privesc plăţile făcute către managerii de top.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scandal,
nissan,
plati,
companie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.