Scandal între preoţi şi medici pe tema botezului. Patriarhia lămureşte lucrurile

Postat la 01 septembrie 2023 270 afişări

Scandal între preoţi şi medici pe tema botezului. Patriarhia lămureşte lucrurile

Scandal între preoţi şi medici pe tema botezului copiilor. Patriarhia dezminte că e nevoie de o adeverinţă care să ateste starea bună de sănătate a copilului ce urmează a fi botezat. Mai mulţi doctori au semnalat că li s-a cerut să elibereze un astfel de act care ar fi fost solicitat de preoţi.

Scandal între preoţi şi medici pe tema botezului

După reclamaţiile medicilor de familie, Patriarhia Română vine cu precizarea că nu este nevoie de o adeverinţă care să certifice starea bună de sănătate a copilului ce urmează a fi botezat.

„Nu există (nici nu ar putea exista) o asemenea obligaţie pentru medici. Bunul-simţ, grija şi responsabilitatea preoţilor, părinţilor şi naşilor, cei care participă concret la evenimentul crucial al botezării unui copil, constituie singurul subiect real pe această temă. Pornind însă de la tragedia morţii unui bebeluş survenită după un botez oficiat la sfârşitul lunii ianuarie 2021 într-o biserică din Suceava, tragedie care a scos la lumină lucruri asupra cărora trebuie reflectat intens (starea fragilă de sănătate a pruncului, prejudecata că pruncii trebuie botezaţi la o vârstă cât mai fragedă, luându-se ca ipotetic reper vârsta de 40 de zile, dar ignorându-se esenţialul grad de vigoare a copilaşilor şi inexistenţa presiunii unui termen limită pentru Botez), pornind aşadar de la acest caz tragic care a tulburat societatea şi a surpat viaţa unui preot onest care, deşi nu a fost găsit vinovat în cadrul cercetării judiciare declanşate de caz, a rămas grav marcat de tragedie, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a pronunţat în şedinţa sa de lucru din februarie 2021”, detaliază Patriarhia într-un comunicat citat de Agerpres.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
botez,
medici,
patriarhie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.