Cum a reuşit un cuplu să transforme nişte hambare vechi de 200 de ani într-o pensiune superbă cum nu mai există în ţara noastră

Autor: Andra Stroe Postat la 02 februarie 2020 45704 afişări

Cum a reuşit un cuplu să transforme nişte hambare vechi de 200 de ani într-o pensiune superbă cum nu mai există în ţara noastră

Raven’s Nest este un altfel de complex turistic, situat în inima Transilvaniei, în Munţii Apuseni. Locul a fost descoperit de fondatorii businessului în timpul unei drumeţii pe potecile din zonă. Văzând priveliştea spectaculoasă şi locul pitoresc, şi-au spus că ar putea să le ofere turiştilor o experienţă unică de cazare, aşa că, pe un teren unde erau câteva hambare, şoproane şi grajduri folosite de localnici, au recondiţionat totul şi au construit cele trei căsuţe din secolele 19 şi 20, pe care le-au mobilat cu piese vechi, de la locuitorii din regiune.

Raven’s Nest poate găzdui până la 26 de oaspeţi în 11 camere. Ceea ce le face cu adevărat unice sunt materialele de construcţie: pereţii sunt construiţi dintr-un amestec de calcar şi cânepă, urmând o tehnică veche care are un efect sanitar asupra aerului din interiorul caselor, dar şi un rol de izolare, deoarece pereţii păstrează căldura mai bine decât prin folosirea altor metode, menţinând răcoare în timpul verii şi căldura în timpul iernii.

Alături de elementele arhaice, antreprenorii le-au folosit şi pe cele contemporane, pentru a asigura confortul vizitatorilor, mai ales când vine vorba de facilităţile de toaletă sau de iluminare. Au dorit să păstreze însă un designe „curat”, fără a supraaglomera spaţiul cu multe obiecte şi imagini. Unele piese de mobilier au fost colectate de la localnici şi au avut nevoie de restaurare, iar majoritatea ţesăturilor provin din Săpânţa, Maramureş, de la un artizan local.

Clienţii au la dispoziţie un jacuzzi şi un cinema în aer liber, în pădure. De asemenea, bucătăria ecologică a complexului se bazează pe ingrediente locale, sănătoase şi de sezon. Preţurile sunt cuprinse între 120 de euro, cameră dublă mică cu mic dejun, şi 400 de euro, cameră cvadruplă cu mic dejun.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
complex,
business,
descoperire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.